current views are: 10

12 Μαΐου 2017
Δημοσίευση07:11

Σχεδιαγράμματα και σημειώσεις στο «μικροσκόπιο» της έρευνας για τον 25χρονο ληστή της Γεωπονικής

Εξετάζουν τη συμμετοχή σε τρεις περιπτώσεις ληστειών

Δημοσίευση 07:11’

Εξετάζουν τη συμμετοχή σε τρεις περιπτώσεις ληστειών

Σημειώσεις, σχεδιαγράμματα και μια ατζέντα με τηλέφωνα και  που βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου ληστή της Γεωπονικής, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των αρχών και εξετάζονται από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως το κίνητρο πίσω από την ληστεία, ήταν η ενίσχυση του “επαναστατικού” ταμείου. Οι αρχές ζήτησαν από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου τους καταλόγους με τα ονόματα των μαθητών για να ερευνηθεί αν ο δεύτερος δράστης που κατάφερε να διαφύγει, είναι φοιτητής της σχολής.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του 25χρονου σε 3 περιπτώσεις ληστειών, που πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που έδρασε ο 25χρονος και ο άγνωστος συνεργός του στην Γεωπονική σχολή.

Στις 13 Απρίλιου του 2013, δυο άτομα κατάφεραν με την απειλή όπλων να ακινητοποιήσουν υπαλλήλους χρηματαποστολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και να κλέψουν ένα κουτί που περιείχε 12.000 ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2015 πάλι στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο, οι δράστες είχαν κλέψει 100.000 ευρώ, ενώ η τελευταία περίπτωση ήταν στις 21 Ιουνίου του 2016.

Στο σακίδιο που έφερε ο 25χρονος ληστής οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μπουκάλι με χλωρίνη, προφανώς για να καταστρέψουν τα όποια αποτυπώματα μετά την ληστεία, ενώ η μοτοσυκλέτα με την οποία έφτασαν στο γεωπονικό, ήταν κλεμμένη από τα Πετράλωνα από τις 24 Απριλίου του 2017.

Μαζί του είχε και ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και ανάσυρση δεδομένων για να δουν οι αστυνομικοί με ποια άτομα είχε επικοινωνία ο ληστής.

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

 

  • Διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία
  • Κλοπή κατά συναυτουργία
  • Οπλοφορία
  • Απείθεια ( Καθώς δεν ήθελε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα)

Με καθυστέρηση 24 ωρών βρήκαν το όπλο του δεύτερου ληστή 

Το λιγότερο πρόχειρη χαρακτηρίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του δεύτερου ληστή της χρηματαποστολής στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, καθώς όπως προκύπτει ο δράστης έφυγε…σαν κύριος από το χώρο, αφήνοντας ένα πιστόλι Zastava σε κάδο τουαλέτας, μια βαριοπούλα και μια χλωρίνη σε διάφορα σημεία της σχολής.

 


σχετικα αρθρα