ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός- Θωμαΐδης στο Newpost: Πότε θα έχουμε κορύφωση της νόσου - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων

της Λαμπριάνας Κυριακού - Δημοσίευση 10 Απριλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2021, 11:44
Κορωνοϊός- Θωμαΐδης στο Newpost: Πότε θα έχουμε κορύφωση της νόσου - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης στο Newpost. Τι δείχνουν οι μετρήσεις των λυμάτων των Απρίλιο. Ποια είναι η πορεία της νόσου. Πότε θα έχουμε κορύφωση σύμφωνα με το ιικό φορτίο.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε στο Νewpost, για την πορεία της νόσου, σύμφωνα με τις μετρήσεις των λυμάτων από το Μάρτιο έως και σήμερα.

«Το τελευταίο δίμηνο παρατηρούμε στα λύματα της Αττικής υψηλό ιικό φορτίο. Από την καταγραφή των ημερών, φαίνεται κατά κάποιο τρόπο η κορύφωση ήταν τις δυο πρώτες βδομάδες του Μαρτίου και σιγά – σιγά από την τρίτη βδομάδα του Μαρτίου, υπήρξε μια μικρή ύφεση η οποία είναι τόσο αργός ο ρυθμός μείωσης που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ισχυρή τάση μείωσης.» είπε χαρακτηριστικά.

Τι πρέπει να κάνουμε τώρα

Όπως είπε ο καθηγητής στο Νewpost: «Τώρα πρέπει να παρακολουθήσουμε τις επόμενες βδομάδες για να καταγράψουμε αν θα γίνει τάση μείωσης του κύματος.

Οι μετρήσεις τον Απρίλιο:

Στα λύματα αυτή τη στιγμή φαίνεται η τάση της μείωσης του κύματος. «Εμείς εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη φάση, αλλά θέλουμε περισσότερα δεδομένα για να μπορέσουμε να πούμε ότι είναι τάση μείωσης. Άρα είμαστε σε φάση που περιμένουμε την μείωση.» συμπλήρωσε

Συμπεράσματα:

Σύμφωνα με τα κρούσματα είπε στο newpost ο κύριος Θωμαϊδης, όπως καταγράφονται αυτή τη στιγμή και τα τσετ που γίνονται, φαίνεται ότι αυτή τη βδομάδα είμαστε στην κορύφωση ίσως και την επόμενη.

«Μετά ενδέχεται να έχουμε μείωση, αλλά δε θα μπορέσουμε από τα κρούσματα να καταλάβουμε γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός των τεστ – αφού θα προστεθούν τα τεστ αυτοδιάγνωσης.» είπε

Ενώ τόνισε ότι: «Θα μπορέσουμε όμως να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να πούμε ότι έχουμε ουσιαστικά μπει στην φάση αποδρομής αυτού του κύματος όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Πορεία της Νόσου
Η πορεία της νόσου θα φανεί τόνισε ο καθηγητής «Από αυτό που βλέπουμε στα λύματα, από αυτό μου μεταφράζεται σε κρούσματα και από αυτό που μεταφράζεται σε εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ Και δυστυχώς και θανάτους, Αυτό που θα μειωθεί πιο αργά είναι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θανατοι»

«Βέβαια το ποσοστό στις ΜΕΘ, συμπεριλαμβάνεται στο ποσοστό αυτών που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Αυτά αργότερα θα μειωθούν. Ουσιαστικά μετά το Μαίο θα δούμε κάποια βελτίωση» ανέφερε

Άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Ο κύριος Θωμαίδης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου είπε: «Δεν είμαι ειδικός να σας πω για το άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ και μια βδομάδα έχει ανοίξει το λιανεμπόριο. Δεν φαίνεται να έχει μια άμεση επίδραση. Τι θα γίνει με τα σχολεία θα το δούμε μόλις ανοίξουν.»

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι 15 με 20 Δεκεμβρίου, που άνοιξε το λιανεμπόριο αφού είχε περάσει το δεύτερο κύμα, εμείς καταγράψατε το χαμηλότερο ιικό φορτίο. Δεν φάνηκε να επηρεάζει το λιανεμπόριο. Τότε. Και το είχαμε πει.» είπε
Ενώ τόνισε ότι: «Αργότερα αυτό που φάνηκε να επηρεάζει και άρχισε ξανά η διάδοση ήταν ο συγχρωτισμός των ατόμων νεότερης ηλικίας στα σπίτια ακόμα και στους χώρους εργασίας.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr