ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία στην Ψυττάλεια: Πώς η ανάλυση των λυμάτων γίνεται όπλο κατά του κορωνοϊού

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2021, 15:56
Αυτοψία στην Ψυττάλεια: Πώς η ανάλυση των λυμάτων γίνεται όπλο κατά του κορωνοϊού
Facebook Twitter Whatsapp

Την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, έκανε ο προϊστάμενος του τμήματος εγκαταστάσεων, Ηρακλής Καραγιάννης.

Το σπουδαιότερο ρόλο στην ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων για τη πανδημία του κορωνοϊού από τους επιστήμονες, έχει η καθημερινή ανάλυση των λυματων. 

Την ιδιαίτερη αυτή διαδικασία παρουσίασε  η εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις". Ενώ περιηγήθηκε με την κάμερα της στους χώρους  του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας

Η διαδικασία της δειγματοληψίας, ξεκινά κάθε μέρα στις 8 το πρωί και με ένα μπουκάλι 1,5λίτρου παραδίδεται στον αρμόδιο χημικό το υλικό που συλλέχθηκε, το οποίο θα σταλεί στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο για ανάλυση.

Την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, έκανε ο προϊστάμενος του τμήματος εγκαταστάσεων, Ηρακλής Καραγιάννης. 

Στην συνέχεια, εξήγησε για την  διαδικασία δειγματοληψίας και την ανάλυση των λυμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, μέσα από τη μελέτη των στοιχείων που προκύπτουν από τα λύματα είναι δυνατόν να μελετηθούν πολλά και διαφορετικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα μικρόβια, ιοί, τι είδους προϊόντα καταναλώνουμε, καθώς και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr