ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκληση από υποστηρικτές των Ναζί - Προγραμματίζουν εκδήλωση στην Κρήτη για να γιορτάσουν την κατάληψη του νησιού

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2021, 12:57
Πρόκληση από υποστηρικτές των Ναζί  - Προγραμματίζουν εκδήλωση στην Κρήτη για να γιορτάσουν την κατάληψη του νησιού
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσημη άδεια για τέτοια εκδήλωση δεν υπάρχει ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει σχέση με την επίσημη Γερμανική κυβερνητική ή στρατιωτική αρχή.

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρούν θαυμαστές των Ναζί οι οποίο διοργανώνουν εκδήλωση στην Κρήτη για να γιορτάσουν την επέτειο κατάληψης του νησιού!

Συγκεκριμένα, θαυμαστές των Ναζί που έχουν «παράρτημα» στην Ελλάδα ανακοίνωσαν από την ιστοσελίδα τους,  ότι θα διοργανώσουν εορταστική εκδήλωση τιμώντας την «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή την αεροπορική εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Όπως αναφέρουν «τους πεσόντες αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από την στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

Παράλληλα τονίζουν στην ιστοσελίδα τους europeanparatroopers ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 17 έως 23 Μαΐου και εκτός από ρίψεις αλεξιπτωτιστών θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στο γερμανικό νεκροταφείο και Μουσείο.

Μάλιστα στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν και μετάλλια με το «γερμανικό πουλί». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη άδεια για τέτοια εκδήλωση δεν υπάρχει ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει σχέση με την επίσημη Γερμανική κυβερνητική ή στρατιωτική αρχή.

Η ταυτότητα της οργάνωσης – που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που μοιάζουν με εκείνα του Γ΄ Ράιχ –  παραμένει άγνωστη οι προθέσεις της και οι στόχοι της, όπως επίσης και το εάν έχουν απευθυνθεί στις τοπικές αρχές των Χανίων και της Κρήτης για τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει περιηγήσεις σε ιστορικές τοποθεσίες της Μάχης της Κρήτης.

Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα.

Με πληροφορίες από europeanparatroopers.org

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr