ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεση Καραϊβάζ: Σε παλιά ρεπορτάζ για τη «Greek Mafia» αναζητούν τον ηθικό αυτουργό

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 14 Απριλίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2021, 08:24
Εκτέλεση Καραϊβάζ: Σε παλιά ρεπορτάζ για τη «Greek Mafia» αναζητούν τον ηθικό αυτουργό
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δύο επίπεδα ερευνών στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου. Πού εστιάζουν οι αστυνομικοί.

Σε διπλό επίπεδο συνεχίζουν τα στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής να αναζητούν τους δράστες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετα στοιχεία όμως που έχουν στην διάθεσή τους, να είναι λιγοστά.

Σε πρώτο επίπεδο, αυτό των ερευνών για τους φυσικούς αυτουργους της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή του Αλίμου και να συλλέγουν μαρτυρίες ατόμων που έγιναν άθελα τους μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου ή παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις ατόμων στην περιοχή.

Παράλληλα, από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών επιχειρούν να διαπιστώσουν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα της δολοφονίας, μεταξύ των δραστών και ατόμων, πιθανότατα μιας γυναίκας, η οποία ενημέρωνε τους εκτελεστές για τη επικείμενη άφιξη του Καραϊβάζ.

Ενδεικτικό της δυσκολίας εντοπισμού των δραστών, αποτελεί το γεγονός πως οι αρχες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να απομονώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του σκούτερ που επέβαιναν οι δράστες, αλλά και να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα του δρομολογίου διαφυγής που ακολούθησαν. Το τελευταίο τους στίγμα, φέρεται να εντοπιζεται στην Λεωφόρο Ποσειδώνος και έκτοτε να χάνονται τα ίχνη τους.

Νέα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από την ανάκτηση πληροφοριών από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ, που παρά το γεγονός πως δέχτηκε σφαίρα, οι αστυνομικοί της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Οι έρευνες σε παλιές υποθέσεις

Σε δεύτερο επίπεδο στελέχη της ασφάλειας αναζητούν τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Καραϊβάζ, σε παλιά ρεπορτάζ και υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί.

Για αυτό τον λόγο, ανοίγουν παλιές υποθέσεις ατόμων που έχουν καταδικαστεί ή απασχολήσει για συμμετοχή τους στην Greek Mafia, που ενδεχομένως να ενοχλήθηκαν από πληροφορίες που γνώριζε ή στοιχεία που ενδεχομένως κατείχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και να θέλησαν να του κλείσουν το στόμα μια για πάντα.

Επίσης, ανασύρουν παλιές εκτελέσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 3 χρόνια, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ατόμου που θα ζητούσε την εκτέλεση του δημοσιογράφου, βάσει επαφών που είχε με κάποιους από αυτούς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr