ΕΛΛΑΔΑ

Δημόπουλος για εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson: Να αποκλειστούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2021, 09:06
Δημόπουλος για εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson: Να αποκλειστούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι πολλά εμβόλια και πολλά τεστ, υπογράμμισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Απολύτως ασφαλή χαρακτήρισε τα self tests ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Από τη στιγμή που η μπατονέτα που χρησιμοποιείται για να ληφθεί το επίχρισμα δεν μπαίνει πολύ βαθιά και με τη βοήθεια των γονιών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, επισήμανε ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα κιτ δεν περιλαμβάνουν επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία τους, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά εξυπηρετούν τον στόχο, που είναι να εντοπιστούν άτομα με σχετικά υψηλό ιικό φορτίο.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι πολλά εμβόλια και πολλά τεστ.

Στη συνέχεια, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στο θόρυβο και τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί για τα εμβόλια της Astra Zeneca και της Johnson&Johnson. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έγκυρες μελέτες έχουν δείξει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση θρομβώσεων, αλλά αυτές μπορούν να αφορούν 1 περιστατικό σε περισσότερο από 1 εκατ. εμβολιασμούς.

Μάλιστα, αυτά τα περιστατικά εντοπίζονται κυρίως σε γυναίκες κάτω των 60 ετών. Ο κ. Δημόπουλος ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι θα ήταν σωστή η σκέψη να αποκλειστούν από τα εμβόλια αυτά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr