ΕΛΛΑΔΑ

Ο μοναδικός Ευρωπαίος που συμμετέχει σε πρόγραμμα της ΝΑSΑ στην Ανταρκτική είναι Έλληνας!

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 17 Μαΐου 2017, 11:00 / Ανανεώθηκε 17 Μαΐου 2017, 11:35
Facebook Twitter Whatsapp

Στην παγωμένη Ανταρκτική, υπό αντίξοες συνθήκες, θα περιπλανιέται σε περίπου ένα εξάμηνο, τόσο με σνόουμομπιλ, όσο και με τα πόδια, ο Έλληνας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην παγωμένη Ανταρκτική, υπό αντίξοες συνθήκες, θα περιπλανιέται σε περίπου ένα εξάμηνο, τόσο με σνόουμομπιλ, όσο και με τα πόδια, ο Έλληνας ορυκτολόγος- πετρολόγος Ιωάννης Μπαζιώτης, ο οποίος επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη μοναδική οργανωμένη αποστολή της NASA για την επιστροφή μετεωριτών από την αφιλόξενη ήπειρο.

Είναι ο πρώτος Έλληνας γεωλόγος που θα κάνει κάτι τέτοιο και φιλοξενούμενος σήμερα στον ΣΚΑΪ δήλωσε: "πως  ελπίζει να ανακαλύψει κάποιον μετεωρίτη, αλλά επίσης να προβάλλει όσο μπορεί την Ελλάδα μέσα από τη συμμετοχή του στην αποστολή"

Ερωτώμενος για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει η αποστολή  στην παγωμένη Ανταρκτική καθώς και  για το πως ένιωσε για την επιλογή του από την ΝΑSΑ να συμμετάσχει σε αυτή  ο κ. Μπαζιώτης τόνισε: "Χάρηκα για την επιλογή από την ΝΑSΑ. Αυτό για μένα είναι ένα πρώτο βήμα που θέλω να εκμεταλλευθώ για να προχωρήσω παρακάτω. Στην Ανταρκτική θα μείνουμε για έξι εβδομάδες και σίγουρα θα συλλέξουμε σημαντικά στοιχεία για τις έρευνές μας

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο Ιωάννης Μπαζιώτης είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος που συμμετέχει σε ανάλογη αποστολή της NASA και αυτό ασφαλώς είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την χώρα μας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr