ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Ναι» στο Πάσχα στο χωριό λέει ο Βασιλακόπουλος - «Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης»

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2021, 22:42
Lockdown: «Ναι» στο Πάσχα στο χωριό λέει ο Βασιλακόπουλος - «Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης»
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφορικά με το δίλλημα για «Πάσχα εντός των τειχών ή Πάσχα στο χωριό», ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι περίπου ενιαία.

Τάσεις αποκλιμάκωσης βλέπει ο καθηγητής πνευμονολογίας ΜΕΘ Θόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος φαίνεται να συμφωνεί με το μερικό άνοιγμα έτσι ώστε να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων από τα λύματα στην Αττική, μάλλον είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος κορονοϊού, βοηθούντων και των μέτρων που υπάρχουν και της προόδου του εμβολιασμού του πληθυσμού», εκτίμησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή «στην Θεσσαλονίκη, εκεί που είχαμε αύξηση, τώρα έχουμε σταθεροποίηση στα λύματα, που σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και σταθεροποίηση στα κρούσματα και αυτό θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός».

Αναφορικά με το δίλλημα για «Πάσχα εντός των τειχών ή Πάσχα στο χωριό», ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι περίπου ενιαία. Δεν έχουμε «βαθιά κόκκινες» και πράσινες περιοχές», επομένως δεν υπάρχει ζήτημα να «μολυνθεί» μια μη επιβαρυμένη περιοχή.

Προσέθεσε ότι «η εικόνα είναι ενιαία για την χώρα. Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι κι αλλιώς το Πάσχα θα βρεθούμε. Αντί να βρεθούμε στα σπίτια μας, που έχει αποδειχθεί ότι είναι εστίες μετάδοσης, είναι προτιμότερο να βρεθούμε σε άλλες περιοχές. Λέω ξεκάθαρα “ναι” για Πάσχα στο χωριό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr