ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Γαύδο: «Η Κορίνα βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο» - Ερωτήματα για τον οδηγό

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2021, 14:44
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η Κορίνα βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο» - Ερωτήματα για τον οδηγό
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης φοιτήτριας, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Ενδοιασμούς και αμφιβολίες για τα όσα ισχυρίστηκε ο 40χρονος σχετικά με το δυστύχημα στη Γαύδο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 27χρονη Κορίνα, εκφράζει πλέον η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, μπορεί ο 40χρονος στην κατάθεση που έχει δώσει ως τώρα αλλά και στις δηλώσεις που έχει κάνει, να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν λύθηκε, για άγνωστο λόγο όπως λέει, το χειρόφρενο του αυτοκινήτου στο οποίο ήταν μέσα ο ίδιος μαζί με την Κορίνα, η οικογένεια όμως, μέσω του δικηγόρου της, δεν υιοθετεί το σενάριο, καθώς από ευρήματα προκύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

«Κατά το πρώτο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του οδηγού, στην πορεία όμως αποφάνθηκε πραγματογνώμονας πώς στο κιβώτιο ταχυτήτων υπήρχε η δεύτερη ταχύτητα. Αν ρωτήσουμε κάποιον ειδικό μηχανολόγο θα μας πει ότι με δεύτερη ταχύτητα είναι αδύνατον να τσουλίσει το αυτοκίνητο. Άρα ο θεμελιώδεις ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο αποδομείται», είπε ο δικηγόρος Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Στη συνέχεια έθεσε και άλλα ερωτήματα όπως το ότι ο 40χρονος οδηγός κατάφερε να ανέβει από τον γκρεμό βάθους 120 μέτρων χωρίς τη βοήθεια σχοινιών κάτι που όπως σημείωσε είναι σχεδόν αδύνατο, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τις επιδερμικές κακώσεις που φέρει σε αντίθεση με τα βαριά τραύματα της Κορίνας που αποδείχθηκαν και μοιραία για την ζωή της.

«Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία» ανέφερε ο δικηγόρος και τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της εγκληματικής ενέργειας. «Μου δίνεται το έναυσμα να αμφισβητώ συνακόλουθα όλη τη θέση και τη στάση του οδηγού. Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, και με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σκοινιά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Κορίνας, ωστόσο δεν απέκλεισε τίποτα.

«Δεν έχω καταλήξει σαν νομικός σε βέβαια διασταυρωμένα πορίσματα. Αναμένουμε και τις αιμοτολογικές εξετάσεις και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε μια έρευνα δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Όλο το υλικό και οι μαρτυρικές καταθέσεις θα σαξιολογηθούν και θα συνεκτιμηθούν» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr