ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ταυτοποιήθηκε πρόσωπο που απειλούσε – Τι ερευνούν οι αρχές

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2021, 21:15
Δολοφονία Καραϊβάζ: Ταυτοποιήθηκε πρόσωπο που απειλούσε – Τι ερευνούν οι αρχές
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα κείμενα του δημοσιογράφου για να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνές τους. Ένα από αυτά ήταν το κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ στις 3 Ιουλίου 2020 όπου έκανε αναφορά σε απειλές που δεχόταν από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το πρόσωπο από το οποίο είχε δεχθεί απειλές ο Γιώργος Καραϊβάζ, όπως είχε γράψει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα που διατηρούσε, έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα κείμενα του δημοσιογράφου στο bloko.gr, για να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνές τους. Ένα από αυτά ήταν το κείμενο του Γιώργου Καραϊβάζ στις 3 Ιουλίου 2020 όπου έκανε αναφορά σε απειλές που δεχόταν από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η αστυνομία γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος από τον οποίο είχε δεχθεί απειλές. Και πώς το γνωρίζει; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σύνολο της ανάρτησης του δημοσιογράφου, βοήθησε τις αρχές να καταλήξουν στην ταυτότητά του. Η ΕΛ.ΑΣ. κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις, ανακάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου κατά ενός αστυνομικού.

Ενημερώθηκε σχετικά με το ποιος ήταν ο αστυνομικός, πληροφορήθηκε πως αυτή η ιστορία στην οποία αναφερόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν βάσιμη και ρώτησε εμπλεκόμενους εάν γνώριζαν με ποιον είχε συναντηθεί τότε ο δημοσιογράφος. Εκείνοι γνώριζαν με ποιον είχε συναντηθεί, καθώς τους το είχε γνωστοποιήσει, μεταφέροντας μάλιστα πως δεν υπήρχε πλέον πρόβλημα και έπαιξε κατευναστικό ρόλο. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που τον απείλησε προσφάτως, όπως έγραφε στην ανάρτησή του.

Όσο για αν το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου ή αν συνδέεται με κάποιον τρόπο, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξετάσουν οι αστυνομικοί, αφού έχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς, πράγμα δύσκολο. Δηλαδή είναι ένα πρόσωπο που θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr