ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε τρεις ημέρες τα σχολεία με κρούσματα - Πάνω από 160 υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2021, 09:00 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2021, 09:01
Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε τρεις ημέρες τα σχολεία με κρούσματα - Πάνω από 160 υπολειτουργούν σε όλη τη χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

Παρά τα self test που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, τα στοιχεία δείχνουν αυξημένο ιικό φορτίο σε σχολεία ολόκληρης της επικράτειας.

Τουλάχιστον 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις σε όλη την επικράτεια έχουν αναστείλει την λειτουργία τους μέχρι και σήμερα, από την πρώτη εβδομάδα της μερικής επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16/4) αντίστοιχα δεν ξεπερνούσαν τα 79. Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας

Τα 87 από τα 160 τμήματα και σχολεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης που έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίζονται μόνο στην Αττική, ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα και στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε στον χάρτη αναλυτικά τις περιοχές. Με μπλε κουκίδες επισημαίνονται τα σχολεία σε μερική αναστολή και με κόκκινη όσα έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr