current views are: 9

18 Μαΐου 2017
Δημοσίευση10:12

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο

Το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 93 ετών, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Δημοσίευση 10:12’

Το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 93 ετών, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 93 ετών, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, σύσσωμη η οικογένεια της «Καθημερινής», του ΣΚΑΪ και της ναυτιλιακής εταιρείας «Kyklades», χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το παρών στη νεκρώσιμο ακολουθία, που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνακι, έδωσαν πλήθος πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Αλαφούζου έχει παρακαλέσει αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Σαντορίνη, τόπο καταγωγής του Αριστείδη Αλαφούζου. 

Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

Ως επιχειρηματίας λειτουργούσε πάντοτε σαν «πολίτης του κόσμου» και υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που επισκέφθηκε την Κίνα. Άνθρωπος αυστηρός και απαιτητικός έβαζε πολύ υψηλά στάνταρντ σε κάθε του δουλειά.

Επένδυσε στην Καθημερινή απο την πρώτη στιγμή θέλοντας να την καταστήσει μια σοβαρή ευρωπαϊκή εφημερίδα. Την κράτησε ανεξάρτητη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγνοώντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε.


σχετικα αρθρα