ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου στον Alpha 98,9: Σπασμωδική κίνηση το άνοιγμα της εστίασης - Να επισπεύσουν την ενίσχυση για να ξεκινήσουμε

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2021, 12:35
Πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου στον Alpha 98,9: Σπασμωδική κίνηση το άνοιγμα της εστίασης - Να επισπεύσουν την ενίσχυση για να ξεκινήσουμε
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Γκόγκος ζητά επίσπευση της ενίσχυσης που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας: «Να δώσουν ένα κεφάλαιο κίνησης να μπορέσει να ξεκινήσει ο κόσμος».

Η ανακοίνωση που έγινε για το άνοιγμα της εστίασης ήταν μια σπασμωδική κίνηση, βεβιασμένη, δήλωσε στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου, Ευριπίδης Γκόγκος.

«Εμείς είμαστε κλειστοί επτά μήνες. Το 70% των επιχειρήσεων δηλώνουν μηδενικά ταμειακά αποθέματα. Πώς θα ξεκινήσουμε; Μας είχε υποσχεθεί στην αρχή ο κ. Γεωργιάδης ότι έστω και η επιστρεπτέα προκαταβολή 7, που θα ανοίξει σε λίγες μέρες, θα έχει μια μορφή ενίσχυσης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε. Το αναίρεσε αυτό και πάμε τώρα στο 7% επί του τζίρου, με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσα στον Μάιο», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

Μεταφέροντας το κλίμα στο νησί, είπε: «Εμείς πέρυσι, το 2020, δουλέψαμε 90 μέρες. Πώς θα ξεκινήσουμε να δουλέψουμε τώρα; Υπάρχουν συνάδελφοι που καθημερινά δέχονται τηλεφωνήματα από δικηγορικά γραφεία για τα πάγια του ηλεκτρικού της ΔΕΗ σε κλειστά μαγαζιά. Ένα πάγιο σε μια κλειστή επιχείρηση είναι περίπου 150 ευρώ τον μήνα. Οι εταιρείες παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνα για τα καταναλωτικά δάνεια».

Ο ίδιος ζητά επίσπευση της ενίσχυσης που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας: «Να δώσουν ένα κεφάλαιο κίνησης να μπορέσει να ξεκινήσει ο κόσμος».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr