current views are: 8

29 Απριλίου 2021
Δημοσίευση10:21

Ο σεφ Λαζάρου στον Alpha 98,9 για το άνοιγμα της εστίασης: «Βιαστική απόφαση» – Τι είπε για ωράριο και απαγόρευση μουσικής

Ο διάσημος σεφ μίλησε για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης. Τα προβλήματα και η αγωνία για την επόμενη μέρα

Δημοσίευση 10:21’

Ο διάσημος σεφ μίλησε για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης. Τα προβλήματα και η αγωνία για την επόμενη μέρα

Για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου μίλησε ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο» Λευτέρης Λαζάρου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «εγώ δεν ετοιμάζομαι ακόμα, θα ανοίξω στις 17 του μήνα. Δύσκολη ημερομηνία το 3-4 Μαΐου να φέρω τους εργαζομένους μέτα από 7 μήνες και τους συνεργάτες να δουλέψουν εντατικά ωράρια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπάρχει και η ανάπλαση του Μικρολίμανου, που δεν έχει τελειώσει και θα είναι ταλαιπωρία για τους πελάτες του “Βαρούλκου”».

«Για να συνεφέρεις έναν χώρο κουζίνας χρειάζονται πάνω από 7-8 ημέρες και για να ξεκινήσει ένα εστιατόριο μετά από 7 μήνες lockdown χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες. Μόνο για τη γενική απολύμανση πρέπει να περάσουν 3 μέρες για να μπούμε μέσα» πρόσθεσε ο γνωστός σεφ.

Όπως ανέφερε, «δεν έχω καταλάβει ακόμα αν τα μπαλκόνια είναι εξωτερικός ή εσωτερικός χώρος. Τυχεροί όσοι έχουν έναν πλάτανο έξω από το μαγαζί». Παράλληλα, τόνισε πως το άνοιγμα γίνεται στο παρά πέντε, λέγοντας ότι «είναι λάθος να μην έχει αποφασιστεί ακόμα πώς ανοίγουν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος».

«Θα μπορέσει να ανοίξει το καφέ, αυτοί που έχουν ανάγκη είναι οι 17-20 ετών. Ας άνοιγαν τα καφέ να βλέπαμε πώς πάει, να μπορέσει και ο ελεγκτικός μηχανισμός να ελέγχει, να έχουμε μόνο καθήμενους και να είναι οι αποστάσεις των τραπεζιών, να παίρναμε την πρώτη κρυάδα…» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να τροφοδοτήσεις μαγαζί τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι συγκεκριμένη η αγορά. Ποιος θα πάει για ψάρεμα Κυριακή ή Δευτέρα του Πάσχα για να τροφοδοτηθώ εγώ; Πολλοί θα ανοίξουν μετά τις 10 του μήνα. Αυτά που δεν είχαν κλείσει και έκαναν take away θα μπορούσαν να ανοίξουν με τη λογική της εκτόνωσης και στις 3 και στις 4 και στις 5 του μήνα. Υπάρχαν τρόποι να μην είναι βιαστικά όλα τα πράγματα. Φάνηκε ότι πήγε να εκτονωθεί όλη η κατάσταση, θα εκτονωθεί όμως; Φοβάμαι ότι είναι πολύ βιαστική απόφαση. Σωστά πάει να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά θα πρέπει σταδιακά να άνοιγαν τα καφέ, να βλέπαμε τι κάνουμε με τις άδειες μπαρ, εστιατορίων, καφέ, αλλά έπρεπε να τα έχουν σκεφτεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν».

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ο Λευτέρης Λαζάρου σχολίασε: «Το 23:00 είναι νωρίς, πια σκοτεινιάζει στις 21:00. 23:00 πρέπει να είσαι σπίτι, 22:00 πρέπει να φύγεις. Ξέρετε τι θα γίνει; Θα φεύγουν 22:30 και θα δούμε την παραλιακή και τον Κηφισό προς τα Βόρεια Προάστια ασφυκτικά πιεσμένα και φορτωμένα και θα πέφτει η μπάλα στον τροχονόμο και τον ελεγκτικό μηχανισμό πώς θα κρίνει εκείνη την ώρα».

Για την απαγόρευση μουσικής δήλωσε χαριτολογώντας ότι «στο εστιατόριο η μουσική είναι συνοδευτική, στο μπαρ είναι ξεσηκωτική. Δεν θα προλάβει να ξεσηκωθεί στις 22:30, για να προλάβει πρέπει να πίνει από το μεσημέρι».

«Καλό είναι η Πολιτεία να ψηφίζει νόμους που θα μπορεί να υποστηρίζει. Έχω 57 χρόνια στην εστίαση, 35 είναι το “Βαρούλκο”. Έχω πει ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε να ακούσει την άποψή μου, όχι να την υιοθετήσει, ας ρωτήσει κι άλλους συναδέλφους κι ας βρει τον μέσο όρο. Όταν η Πολιτεία ψηφίζει νόμους που δεν μπορεί να εφαρμόσει, καλύτερα να μην τους ψηφίζει, γιατί έτσι τα πράγματα δεν παίρνονται στα σοβαρά» συνέχισε.

Ο ίδιος πρότεινε για το πασχαλινό τραπέζι είτε αρνάκι μικρό είτε κατσικάκι λίγο μεγάλο και τόνισε: «Πάνω απ’ όλα ας γλεντήσουμε, ας τσουγκρίσουμε τα ποτήρια, ας συναναστραφούμε με την οικογένειά μας για μια ακόμα φορά».

«Εγώ κάθε Κυριακή του Πάσχα σούβλιζα ένα φαγκρί ή μια συναγρίδα» είπε και κατέληξε: «Εγώ λέω πως ότι βγάζουμε από τη θάλασσα πρέπει να το καταναλώνουμε και να μην γυρίζει πίσω σαν δόλωμα, γιατί έτσι θα υπάρχει ισορροπία στο οικοσύστημα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να μαγειρεύονται όλα τα ψάρια».


σχετικα αρθρα