ΕΛΛΑΔΑ

Ανήσυχος στο κελί του ο Μένιος Φουρθιώτης – Γιατί ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο - Ποιος τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 30 Απριλίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2021, 21:09
Ανήσυχος στο κελί του ο Μένιος Φουρθιώτης – Γιατί ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο - Ποιος τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Μένιος Φουρθιωτης αρνείται να φάει το φαγητό που του πηγαίνουν οι αστυνομικοί, γεγονός που τους ανησύχησε με αποτέλεσμα να τον επισκεφθεί γιατρός.

Ιδιαίτερα ανήσυχος φαίνεται ο Μένιος Φουρθιώτης στο κελί των κρατητηρίων της ασφάλειας, λίγες ώρες πριν μεταφερθεί μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενούς τους ενώπιων του ανακριτή.

Τον παρουσιαστή επισκέφθηκε ένας συνεργάτης του ο οποίος του έδωσε τηλεκάρτες και κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Δεν έχει δεχτεί επίσκεψη από κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, ενώ πραγματοποιεί συνεχώς τηλεφωνήματα κυρίως στους δικηγόρους του.

Ο Μένιος Φουρθιωτης αρνείται να φάει το φαγητό που του πηγαίνουν οι αστυνομικοί, γεγονός που τους ανησύχησε με αποτέλεσμα να τον επισκεφθεί γιατρός που υπάρχει στο κτίριο της ΓΑΔΑ ο οποίος όμως διαπίστωσε πως η κατάσταση της υγείας του παρουσιαστή είναι καλή.

Ο παρουσιαστής, κρατείται στην γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων της ασφάλειας, απομονωμένος από όλους τους υπόλοιπους κρατουμένους. Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη ημέρα κράτησής του είχε ζητήσει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό καθώς υποστήριξε λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει καρδιακές αρρυθμίες.

Αρνείται τις κατηγορίες ο παρουσιαστής

Στους αστυνομικούς, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται δηλώνοντας πως θα απολογηθεί στις δικαστικές αρχές με τον δικηγόρο του, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοι του αφού δήλωσαν ότι αρνούνται τις πράξεις υποστήριξαν πως οι ίδιοι ουσιαστικά δούλευαν για τη φύλαξη του Μ.Φουρθιώτη τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχουν εμπλοκή ούτε με τις επιθέσεις έξω από το σπίτι, ούτε με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών. Αρνούνται επίσης και οι δύο ότι έχουν κάνει οποιαδήποτε πράξη σε βάρος δημοσιογράφου.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική του κατάθεση, πως γνωρίζει τον Μ.Φουρθιώτη από το 2010 οπότε δούλευε ως φύλακας στο κανάλι "Ε" . Αναφέρει επίσης πως τις τελευταίες ημέρες συνόδευε κάθε μέρα τον συγκατηγορούμενό του παρουσιαστή από το κανάλι στο σπίτι του, μαζί με τον φίλο και πλέον συγκατηγορούμενο του που στο μεταξύ είχε προσληφθεί για φύλαξη. Όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, «ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι' αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον ... να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ' ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ' αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν».

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι ο Φουρθιώτης πριν λίγες ημέρες, και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία, μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι' αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. «Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: "Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά", εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μετά από πρόταση του φίλου του, και συγκατηγορουμένου του πλέον, ο οποίος εργαζόταν ήδη ως φύλακας στο ραδιόφωνο του Μ.Φουρθιώτη, δέχθηκε να πάει ως φύλακας του παρουσιαστή με μισθό 1.500 ευρώ. Υποστηρίζει επίσης ότι άλλα άτομα, τα οποία βρήκε ο ίδιος ο παρουσιαστής, είναι αυτά που έκαναν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr