current views are: 12

24 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:16

Μυτιλήνη: Κοτόπουλο με… μύγες το φαγητό των προσφύγων

Ακατάλληλες μερίδες φαγητού εκτεθειμένες στη ζέστη και στις ..μύγες! και προμαγειρεμένα γεύματα περιέχει το συσσίτιο των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας 

Δημοσίευση 06:16’

Ακατάλληλες μερίδες φαγητού εκτεθειμένες στη ζέστη και στις ..μύγες! και προμαγειρεμένα γεύματα περιέχει το συσσίτιο των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας 

Ακατάλληλες μερίδες φαγητού εκτεθειμένες στη ζέστη και στις ..μύγες! και προμαγειρεμένα γεύματα περιέχει το συσσίτιο των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της Λέσβου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία του Τύπου” τα αποτελέσματα ελέγχου που πραγματοποίησε κλιμάκιο της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας catering που έχει συνάψει σύμβαση για τη σίτιση των προσφύγων, στο εν λόγω χώρο υπήρχε “παρουσία εντόμων (μύγες), ενώ παράλληλα μέρος του μαγειρεμένου φαγητού (περίπου 300 μερίδες κοτόπουλου) ήταν εκτεθειμένο (εκτός φούρνου και χωρίς κάλυψη για την προστασία τους από έντομα)”.

Επιπλέον , όπως σημειώνουν στην αναφορά τους οι εμπειρογνώμονες της στρατιωτικής διοίκησης του νησιού, εντός του ψυγείου των εγκαταστάσεων παρασκευής και συσκευασίας των γευμάτων βρέθηκαν “μαγειρεμένες μερίδες φασολάκια, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να διανεμηθούν το ερχόμενο απόγευμα (δείπνο 10 Μαίου 2017) , οι οποίες κατά δήλωση του μάγειρα είχαν μαγειρευτεί την προηγούμενη ημέρα ( 9 Μαίου 2017), ενώ στην υπόψη σύμβαση προβλέπεται η χρήση της μεθόδου “cook and serve”.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις έγιναν για μερίδες κοτόπουλου οι οποίες ήταν παρατημένες  στην κουζίνα , σε παράβαση της σύμβασης για διάθεση ζεστού φαγητού στους δικαιούχους. Μάλιστα , οι εργαζόμενοι της επιχείρησης φέρεται ότι υποστήριξαν ψευδώς προς τα μέλη του κλιμακίου της 98 ΑΔΤΕ ότι τα γεύματα παρασκευάστηκαν και εν συνεχεία ψύχθηκαν το ίδιο πρωί. 

Η 98 ΑΔΤΕ ευελπιστεί ότι κατά την εξέλιξη της συνεργασίας με την εταιρεία σας , στο συγκεκριμένο αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών σίτισης, δεν θα υπάρξουν εκ νέου εκτροπές, δεν  θα υπάρξουν εκ νέου εκτροπές, που θα την αναγκάσουν να προβεί στις περαιτέρω κυρώσεις” καταλήγει το πόρισμα του κλιμακίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα 35 πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και επτά παιδιά , μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.


σχετικα αρθρα