ΕΛΛΑΔΑ

Εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς στον Alpha 98,9 για εργασιακό νομοσχέδιο: Είναι πισωγύρισμα - Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2021, 14:02
Εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς στον Alpha 98,9 για εργασιακό νομοσχέδιο: Είναι πισωγύρισμα - Τι χάνουν οι εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp

«Στο πλαίσιο των ωραρίων χρησιμοποιείται και νομιμοποιείται μια κατάσταση που υπάρχει ήδη και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποθράσυνση των κακών εργοδοτών», τόνισε ο εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς.

«Πισωγύρισμα» χαρακτηρίζει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Όσον αφορά το ωράριο εργασίας, ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο θεσμοποιεί μια πρακτική που υπάρχει σήμερα σε αρκετούς εργασιακούς χώρους: «Υπάρχουν κάποια βασικά ζητήματα, όπως το ζήτημα του ωραρίου, όπου θεσπίζεται η δυνατότητα να εργάζεται κάποιος πάνω από 8 ώρες και έως 10 ώρες την ημέρα. Βέβαια, με αναπλήρωση αυτών των ωρών εντός εξαμήνου και χωρίς πρόβλεψη να υπάρχει πρόσθετη αποζημίωση. Και δεύτερον, το ωράριο αυτό θα συμφωνείται σε ατομική βάση. Αυτό, λέει μεν η κυβέρνηση ότι θα είναι σε μια διαδικασία συναίνεσης του εργαζόμενου και μάλιστα μετά από αίτηση του ίδιου, αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα , με ανεργία 20%, πολύ εύκολα μπορεί να εξασφαλίσει ο εργοδότης τη συνέναιση του εργαζομένου και με άλλους τρόπους, όπως με την απειλή της απόλυσης. Η πρακτική είναι αυτή ήδη. Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια θεσμοποίηση της πρακτικής. Σήμερα ξέρουμε ότι όταν κάποιος δουλέψει πάνω από 8 ώρες, κανονικά προβλέπεται να πληρωθεί προσαυξημένο ωρομίσθιο, ενώ πλέον δεν θα προβλέπεται αυτό».

«Αντιλαμβάνεστε, και λόγω των πολύ αδρανοποιημένων ελεγκτικών μηχανισμών, θα έχουμε υποδηλωμένη εργασία. Θα δηλώνονται 8 ή 10 ώρες, δεν θα πληρώνονται καμία υπερωρία, θα θεωρείται νόμιμος ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί ούτε με αγωγή στην πενταετία να διεκδικήσει. Γιατί και σήμερα οι εργαζόμενοι ανέχονται πολύ συχνά την εργασία υπερωριακά, χωρίς να πληρώνονται, αλλά έχουν πέντε χρόνια μπροστά τους για να κάνουν αγωγή. Αυτό πλέον, εφόσον θα έχουν συναινέσει να θεωρηθεί ότι είναι μια εργασία νόμιμη, υπερωριακή, χωρίς αμοιβή, δεν θα έχουν το δικαίωμα αυτό», πρόσθεσε ο κ. Τσουκαλάς.

Το νομοσχέδιο, συν τοις άλλοις, απελευθερώνει και τις απολύσεις, σύμφωνα με τον εργατολόγο: «Επίσης, προβλέπεται το πρωτοφανές κατά τη γνώμη μου όταν ένα δικαστήριο κρίνει μια απόλυση ως άκυρη (αρα ως μη γενόμενη), δεν θα υποχρεούται ο εργοδότης μετά από δικαστική απόφαση να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αλλά θα μπορεί να του χορηγήσει μια επιπλέον αποζημίωση. Αυτό συνιστά απελευθέρωση απολύσεων. Ρίχνει ένα οχυρό που υπήρχε μέχρι τώρα, το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας, όπου μπορούσε ο εργαζόμενος να επανέλθει στη δουλειά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική διάταξη το ψηφιακό ωράριο, «αρκεί βέβαια να τηρείται, άρα να έχουμε και ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Έχουν δίκιο όσοι μιλουν για εργασιακό μεσαίωνα; «Στο πλαίσιο των ωραρίων χρησιμοποιείται και νομιμοποιείται μια κατάσταση που υπάρχει ήδη και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποθράσυνση των κακών εργοδοτών. Είναι μια πολιτική που στην ουσία υποτιμά ως έναν βαθμό την αξία της εργασίας, αφού δεν προβλέπει πρόσθετη αμοιβή. Αρα, στην ουσία είναι ευνοημένες κάποιες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που θα έχουν πολύ μεγάλη εξοικονόμηση κόστους. Με την έννοια αυτή έχουμε ένα πισωγύρισμα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr