ΕΛΛΑΔΑ

Δαβερώνης στον Alpha 98 9: Οι επιχειρήσεις εστίασης πρέπει να είναι βιώσιμες – Ξεκινήσαμε με δανεικά

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2021, 14:05
Δαβερώνης στον Alpha 98 9: Οι επιχειρήσεις εστίασης πρέπει να είναι βιώσιμες – Ξεκινήσαμε με δανεικά
Facebook Twitter Whatsapp

Μαζί με την επανεκκίνηση έπρεπε να δοθεί και η οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν είναι πολλά, ανέφερε ο πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής

«Οι πρώτες δυο μέρες στην εστίαση κινήθηκαν σε θετικό κλίμα λόγω των αργιών του Πάσχα, με  τις καφετέριες στην περιφέρεια Αττικής να δουλέψουνε περισσότερο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής κ. Γιάννης  Δαβερώνης μιλώντας στον Alpha 98,9  και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, κάνοντας μια αποτίμηση της μέχρι τώρα επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης.

Ενώ επισήμανε ο κ. Δαβερώνης ότι τα  προβλήματα συνεχίζονται διότι η εστίαση ήταν έξι μήνες κλειστή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Προβλήματα  με τις επιχειρήσεις  που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους  

«Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με κάποιους κανόνες που στην ουσία σε κάποιες περιπτώσεις είναι κανόνες δημιουργούν ένα πρόβλημα στις επιχειρήσεις που δεν έχουν καθόλου εξωτερικούς χώρους.» είπε

Ενώ επισήμανε: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε τις επιχειρήσεις αυτές έξω από την αγορά. Όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους εχουμε κάνει ένα σχέδιο, με προτάσεις προς την κυβέρνηση για να μπορέσουν και αυτοί να λειτουργήσουν.

«Από τη στιγμή που αερίζεται ο χώρος δεξιά και αριστερά και αερίζεται ο χώρος έπρεπε να λειτουργήσουν ακόμα και επιχειρήσεις μέσα στις στοές» είπε

Επαναλειτουργία χωρίς το ΕΣΠΑ των  330 εκατομμυρίων ευρώ

Ο κ. Δαβερώνης αναφέρθηκε και στη βοήθεια επανεκκίνησης από το κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαζί με την επανεκκίνηση θα έπρεπε να ξεκλειδώσει και το χρηματοδοτικό εργαλείο των 330 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη στιγμή ξεκινήσαμε με δανεικά. Το θέμα είναι να μην χαθούν θέσεις εργασίες και να μην μπουν άλλα λουκέτα στην αγορά» είπε.

Σχετικά με το άνοιγμα της χρηματοδοτικής πλατφόρμας ο πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής είπε:  «Συζητάμε εδώ και έξι μήνες το πρόβλημα. Το γνώριζαν. Περιμένουμε να δούμε πότε θα ανακοινωθεί.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν κάποια κριτήρια για να πάρεις αυτά τα λεφτά και είναι άδικο για κάποιες επιχειρήσεις που είναι κοντά στο όριο και δεν μπορούν να την πάρουν.

Εργαλείο στήριξης ο Τουρισμός  

 «Σεβόμαστε τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι ο κλάδος της εστίασης έβαλε μεγάλη πλάτη στο θέμα της Πανδημίας. Είμαστε 80 χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και 400 χιλιάδες οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο της Εστίασης.  Ο μοναδικός κλάδος που έχει βάλει πλάτη είναι η εστίαση. Έξι μήνες κλειστοί. Όλα δείχνουν ότι ο κλάδος  δεν επηρέασε  την όλη κατάσταση»

«Προσπαθούμε να μπούμε σε μια κανονικότητα να ομαλοποιηθούν τα πράγματα αλλά αν δεν έρθει τουρισμός, ένας καλός αριθμός το κέντρο της Αθήνας που δουλεύει παραδοσιακά με τουρίστες θα έχει θα έχει κάποιο σχετικό πρόβλημα» τόνισε

«Οι περιφερειακοί δήμοι που βρίσκονται προς τα παράλια επειδή δουλεύουν με έλληνες. Θα πάνε καλύτερα»

Προβληματισμοί για τη μουσική  και το ωράριο

Σχετικά με τη μουσική ο πρόεδρος των εστιατόρων αττικής είπε: «Ήταν μια αστοχία ως μέτρο η μουσική. Δεν έπεισε κάποιον η άποψη των λοιμωξιολόγων. Μην δημιουργούμε θέματα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν »

«Είναι κακό να βάζουμε στην μπάλα όλες τις επιχειρήσεις εστίασης από τη στιγμή που πληρούν κάποιες οδηγίες. Δεν ενοχλεί η μουσική» είπε

Μεταξύ άλλων είπε: Άμα είναι να ανοίξουμε τα  κατάστημα μας και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τότε τα λουκέτα θα είναι πολλά.  Δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα με το πρώτο lockdown. Πρέπει  Οι επιχειρήσεις Εστίασης πρέπει να είναι βιώσιμες – πρέπει να μας αφήσουν να λειτουργήσουμε κανονικά

Σχετικά με το ωράριο είπε: «θα πρέπει να επεκταθεί το ωράριο πρέπει να κλείνουμε πιο αργά, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.   

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr