ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ στον Alpha 98,9: Έχει εμβολιαστεί μόλις το 20% -30% - Είχαμε ζητήσει προτεραιότητα

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2021, 11:57
Αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ στον Alpha 98,9: Έχει εμβολιαστεί μόλις το 20% -30% - Είχαμε ζητήσει προτεραιότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχει ένας καλύτερος ρυθμός τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν είχει γίνει αυτό 1-1,5 μήνα πριν, θα είχαμε ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων εκπαιδευτικών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Βαγγέλης Μπουντουλούλης.

Τα σχολεία ανοίγουν τις πύλες τους τη Δευτέρα 3 Μαΐου, ωστόσο μόλις το 20%-30% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί, καθώς δεν μπήκαν σε προτεραιότητα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ, Βαγγέλη Μπουντουλούλη, ο οποίος μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει του ανοίγματος των σχολείων; «Η απάντηση είναι μάλλον όχι. Έχουμε πάρει αρκετά. Το ζήτημα των αποστάσεων παραμένει και είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Το δεύτερο είναι τα self tests, στον βαθμό που μπορεί να είναι αξιόπιστα και να γίνονται σωστά. Είναι μια ένδειξη, μπορείς από κει να βρεις κάποια πράγματα, όχι όλα ίσως. Το τρίτο είναι οι εμβολιασμοί».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε: «Εμείς πιέσαμε από την αρχή για προτεραιότητα, διότι πριν ανοίξουν τα σχολεία θα έπρεπε να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί. Ε, δεν έχει γίνει αυτό, έχει γίνει ένα 20% -30%. Προφανώς υπάρχει ένας καλύτερος ρυθμός τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν είχει γίνει αυτό 1-1,5 μήνα πριν, θα είχαμε ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων εκπαιδευτικών».

Αναφερόμενος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είπε: «Επειδή τα παιδιά σε έναν μήνα θα προσέλθουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι προφανές ότι δεν έπρεπε οι καθηγητές που πάνε και συμμετέχουν σε αυτές, να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού».

Σχετικά με τα self tests είπε πως υπάρχουν παραδείγματα που βγήκαν θετικά και επαληθεύτηκαν, αλλά και αρνητικά που τελικά ήταν θετικά.

Επισήμανε ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις «διότι σε μια τέτοια δύσκολη χρονιά υπάρχουν ανισότητες όσον αφορά τα μορφωτικά κενά. Οι δύο επιπλέον εβδομάδες θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά. Σωστά μας άκουσε το υπουργείο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr