current views are: 7

26 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:50

Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του, το ανθρώπινο λάθος και η «αόρατη» ύλη

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του πρώην Πρωθυπουργού

Δημοσίευση 06:50’

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του πρώην Πρωθυπουργού

Σε ”ανθρώπινο” παράγοντα ”χρεώνεται” σύμφωνα με τις παρούσες ενδείξεις το γεγονός ότι ο φάκελος με την εκρηκτική ύλη έφτασε χθες το απόγευμα στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν, τόσο η μαρτυρία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., όσο και αυτά που είπε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησε στο newpost.gr, θεωρείται απίθανο να μην είχε περάσει ο παγιδευμένος φάκελος από μηχάνημα X-RAY και να μην έγινε αντιληπτός, καθώς περίειχε καλωδίωση.

Έτσι, οι Αρχές εκτιμούν ότι το περιστατικό οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα και θα γίνει αναδρομή στη μνήμη των μηχανημάτων, προκειμένου να δουν οι αξιωματικοί τι αποτυπώθηκε.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε σήμερα, μετά την επίσκεψή του στον πρώην Πρωθυπουργό στον ”Ευαγγελισμό’ ότι ”τον φάκελο τον είχε πάρει από το σπίτι του. Προφανώς και δεν εντοπίστηκε η εκρηκτική ύλη που είχε.”  

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρώην Πρωθυπουργού

Την ίδια στιγμή, ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά τον τραυματισμό του από παγιδευμένο δέμα.

Όπως ανακοίνωσαν σε δημοσιογράφους οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» ο κύριος Παπαδήμος είχε μία ήσυχη βραδιά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και ξύπνησε. Τόνισαν, επίσης, ότι παραμένει στην ΜΕΘ καθαρά για προληπτικούς λόγους με το σοβαρότερο τραύμα του να είναι στον μηρό χωρίς σε κάθε περίπτωση να εμπνέει ανησυχία.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι στο νοσοκομείο μετέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να πληροφορηθεί τα πάντα για την πορεία της υγείας του τέως πρωθυπουργού, ενώ συνομίλησε μαζί του για περίπου 15 λεπτά.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποσωληνωθεί, είναι ξύπνιος και θα παραμείνει για ένα διήμερο στη ΜΕΘ ώστε να παρακολουθήσουν λεπτομερώς την πορεία της υγείας του. Στη συνέχεια και εφόσον η κατάσταση του παραμείνει σταθερή θα μεταφερθεί σε θάλαμο για νοσηλεία. 

«Από το σύμπλεγμα των τραυμάτων του αυτό είναι το πιο βαθύ, το έχουμε καθαρίσει, το έχουμε περιποιηθεί και παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Εχει φθάσει στους μυς», δήλωσαν οι γιατροί.

Η ανησυχία και η ανάληψη ευθύνης – Τα «αόρατα» τρομοδέματα

Μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο στο κέντρο της Αθήνας και την αποστολή φακέλου με σφαίρες προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, οι αστυνομικοί αναμένουν την ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να κλείσει αυτός ο “κύκλος της βίας”, σε διαφορετική περίπτωση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα τρομοδέματα, τα οποία έχουν σταλεί σε διάφορους αποδέκτες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως τα τρομοδέματα είναι «αόρατα», καθώς δεν περιέχουν εκρηκτική, αλλά πυροτεχνική ύλη σε μικρή ποσότητα, η οποία δεν είναι ανιχνεύσιμη.

Πιο αναλυτικά, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν εκρηκτική ύλη που μπαίνει σε φωτοβολίδες και βεγγαλικά σε μικρή ποσότητα, μικρότερη των 30 γραμμαρίων, για να είναι δύσκολη η ανίχνευσή της από τα ειδικά μηχανήματα, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν χρησιμοποιούν πυροκροτητή.

Έτσι, τα μηχανήματα στα ταχυδρομεία, τα αεροδρόμια αλλά και στα γραφεία που έχουν εγκατασταθεί ουσιαστικά «τυφλώνονται». Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ο οπτικός έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας που έχουν αναλάβει την φύλαξη πιθανών στόχων.


σχετικα αρθρα