ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοίγουν βρεφονηπιακοί, μουσεία, θερινά σινεμά, ωδεία, συναυλίες - Δείτε τις ημερομηνίες

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2021, 19:22
Lockdown: Ανοίγουν βρεφονηπιακοί, μουσεία, θερινά σινεμά, ωδεία, συναυλίες - Δείτε τις ημερομηνίες
Facebook Twitter Whatsapp

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Ποιες δραστηριότητες επανεκκινούν.

Την επανεκκίνηση μιας σειράς δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, όπως είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής: 

-Από το Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

-Από το Σάββατο 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

-Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

-Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

-Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

-Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

-Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

-Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία με αναλογία 1/1.

-Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με 75% πληρότητα.

-Την Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.

Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Νωρίτερα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr