ΕΛΛΑΔΑ

Συρεγγέλα στον Alpha 98,9: Δεν μπορεί να υπάρξει δημογραφική πολιτική χωρίς στήριξη των θεμάτων ισότητας

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2021, 13:34
Συρεγγέλα στον Alpha 98,9: Δεν μπορεί να υπάρξει δημογραφική πολιτική χωρίς στήριξη των θεμάτων ισότητας
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε υπέρ της ελευθερίας κάθε γυναίκας και κάθε άνδρα να αποφασίζει πότε θα τεκνοποιήσει» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για το περιβόητο συνέδριο γονιμότητας που ακυρώθηκε ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

Όπως είπε η Μαρία Συρεγγέλα στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, «είμαστε υπέρ της ελευθερίας κάθε γυναίκας και κάθε άνδρα να αποφασίζει πότε θα τεκνοποιήσει. Το δικαίωμα είναι αδιαμφισβήτητο».

Σύμφωνα με την ίδια, «ο ρόλος του κράτους δεν είναι να λαμβάνει αποφάσεις εξ ονόματος των πολιτών, αλλά να ενημερώνουμε και να στηρίζουμε μέσω κοινωνικών δράσεων οποιαδήποτε απόφαση λάβουν άνδρες και γυναίκες».

«Το σποτ δεν μου το έστειλε κανείς εμένα, παρόλο που είχαμε κάποια επαφή με τους διοργανωτές του συνεδρίου. Την ημέρα που έγινε ο ντόρος με το σποτ λάβαμε ένα μέιλ με τους ομιλητές και τις ομιλήτριες του συνεδρίου, όπου είχε μπει ένας τίτλος μιας ομιλίας που δεν είχαμε δώσει ποτέ» είπε και πρόσθεσε:

«Το θετικό είναι ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν γύρω από το συνέδριο και το σποτάκι δείχνουν ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη από ποτέ. Αντιδρά πλέον σε οτιδήποτε θεωρεί ότι προωθεί στερεότυπα και προάγει έμφυλες διακρίσεις. Δημογραφική πολιτική σε μια χώρα χωρίς στήριξη των θεμάτων ισότητας είναι δύσκολο να υπάρξει».

«Σε αυτό το εργασιακό νομοσχέδιο, ψηφίζεται 7 ημέρες άδεια στον ιδιωτικό τομέα, γιατί ίσχυε μόνο στο Δημόσιο, για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Βάζουμε άδειες πατρότητας για πρώτη φορά στη χώρα, να μην απολύεται ούτε ο μπαμπάς εκτός από τη μητέρα όταν θα έρθει στον κόσμο ένα παιδί, άδειες φροντιστών. Όλα αυτά δεν είναι μόνο θέματα ισότητας, αλλά και δημογραφικά. Κανείς δεν θα μπει στη λογική να τεκνοποιήσει αν δεν αισθάνεται ασφάλεια ότι έχει εργασία» σημείωσε ακόμα.

Σύμφωνα με την κυρία Συρεγγέλα, «το 'δεν θέλω να κάνω παιδί' είναι δικαίωμα της καθεμιάς και του καθενός. Το σημαντικό είναι ότι το κράτος πρέπει να δώσει τις παροχές στην καθημερινότητα και όλες τις επιλογές στην καθεμιά και τον καθένα ανάλογα με αυτό που θέλει να προχωρήσει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr