ΕΛΛΑΔΑ

Gov.gr: Ηλεκτρονικό παράβολο και μέσω smartphone

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουνίου 2021, 15:00
Gov.gr: Ηλεκτρονικό παράβολο και μέσω smartphone
Facebook Twitter Whatsapp

Από το 2017 έχουν εκδοθεί πάνω από 22 εκατομμύρια ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των e-παραβόλων σχεδόν 1,315 δισ. ευρώ.

Την άμεση πληρωμή μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου και από κινητό τηλέφωνο προωθεί η νέα μορφή για την έκδοση και χρήση ηλεκτρονικών παραβόλων υπέρ του Δημοσίου, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στο gov.gr.

Η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει πλέον και τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, ενώ περιλαμβάνει:

  • Βελτιωμένη εμφάνιση και εναρμόνιση με τα πρότυπα των υπόλοιπων εφαρμογών του gov.gr
  • Δυνατότητες προσαρμογής σε περιβάλλον «έξυπνων» κινητών, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να μπορεί η διαδικασία να ολοκληρωθεί άμεσα και εύκολα από οπουδήποτε
  • Βελτιώσεις στη λειτουργία της εφαρμογής, που θα διευκολύνει τους υπαλλήλους των φορέων αναφορικά με τη διαδικασία εξουσιοδότησής τους για την δέσμευση των παράβολων.
     

Έως σήμερα, στην υπηρεσία e-παράβολο έχουν ενταχθεί 63 υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ από το 2017 έχουν εκδοθεί πάνω από 22 εκατομμύρια ηλεκτρονικά παράβολα απαλλάσσοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από ισάριθμες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα κατά μέσο όρο εκδίδονται πάνω από 407.000 ηλεκτρονικά παράβολα. Συνολικά από το 2017 μέχρι και σήμερα έχουν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των e-παραβόλων περίπου 1,315 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr