ΕΛΛΑΔΑ

Τα πορτραίτα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίνου Βολανάκη... στη Σκιά των Βράχων

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2021, 15:39
Τα πορτραίτα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίνου Βολανάκη... στη Σκιά των Βράχων
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο προσωπικοτήτων που συνέβαλαν τα μέγιστα στη μετατροπή των παλαιών λατομείων σε χώρο πολιτισμού, αρχικά, με τη δημιουργία του θεάτρου βράχων και στη συνέχεια σε χώρο αθλητισμού και αναψυχής τα επόμενα χρόνια. 

Οι προσωπογραφίες δύο θρυλικών μορφών της τέχνης και του πολιτισμού κοσμούν από σήμερα την είσοδο των θεάτρων Βράχων. Ο Δήμος Βύρωνα με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής σε ιδιώτες, ανέθεσε στο grafity artist Πλάτωνα, να δημιουργήσει τα πορτραίτα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίνου Βολανάκη. Δύο προσωπικοτήτων που συνέβαλαν τα μέγιστα στη μετατροπή των παλαιών λατομείων σε χώρο πολιτισμού, αρχικά, με τη δημιουργία του θεάτρου βράχων και στη συνέχεια σε χώρο αθλητισμού και αναψυχής τα επόμενα χρόνια.

Η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίνως Βολανάκης έδωσαν μορφή σε ένα χώρο που οι κοινωνίες του Βύρωνα και του Υμηττού κατέκτησαν με αγώνες με σκοπό να τον αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών. Οι ιδέες, οι πρωτοβουλίες και η στήριξη τους, καθόρισαν το χώρο και τον μεταμόρφωσαν για να γίνει τελικά αυτό που είναι σήμερα. Μια εστία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής για όλους που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί ένα από σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr