ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τα «προνόμια» των πλήρως εμβολιασμένων για το επόμενο διάστημα - Τι ισχύει

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2021, 18:32
Κορωνοϊός: Τα «προνόμια» των πλήρως εμβολιασμένων για το επόμενο διάστημα - Τι ισχύει
Facebook Twitter Whatsapp

Ήδη το 29% περίπου του ενήλικου πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να παρουσιάζει συνεχή βελτίωση.

Τα πρώτα «προνόμια» θα απολαμβάνουν το επόμενο διάστημα οι πλήρως εμβολιασμένοι. Μεταξύ άλλων θα μπορούν να επισκέπτονται τα γυμναστήρια χωρίs μάσκα και να εισέρχονται στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες που ανοίγουν αρχές Ιουλίου με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε self test. Από 1n Ιουλίου, άλλωστε, οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να εξαιρεθούν και από το πρόγραμμα των υποχρεωτικών self tests και θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης.
Τα πρώτα «προνόμια» θα απολαμβάνουν το επόμενο διάστημα οι πλήρως εμβολιασμένοι, καθώς θα μπορούν να επισκέπτονται τα γυμναστήρια χωρίs μάσκα και τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε self test.

Το 29% περίπου του ενήλικου πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Ωστόσο, η σύγχυση που δημιουργήθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca, δημιουργεί μαύρες τρύπες στο τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού.

Οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι πλέον εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%-75%, ενώ η ανοσία στους νοσοκομειακούς γιατρούς έχει ξεπεράσει το 93%. Με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, το Υπουργείο Υγείας ξεκινά άλλη μία ενημερωτική καμπάνια. Εάν, ωστόσο, στο τέλος του καλοκαιριού το τείχος ανοσίας δεν έχει φτάσει τουλάχιστον το 80%, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Βιοηθικής θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις για να ανάψει το πράσινο φως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: να υπάρχει δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί, να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα και να οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης που θα αποδεικνύουν το όφελος από τον εμβολιασμό.

Για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ενός τέταρτου κύματος πανδημίας από το φθινόπωρο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Στόχος είναι στα τέλη Ιουνίου το 50% του ενήλικου πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του και πάνω από το 80% στα τέλη Αυγούστου.
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr