ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Τι δείχνουν οι εκφράσεις του συζυγοκτόνου, γιατί ανοιγόκλεινε τα μάτια του - Φυσιογνωμιστής απαντά

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2021, 11:26
Γλυκά Νερά: Τι δείχνουν οι εκφράσεις του συζυγοκτόνου, γιατί ανοιγόκλεινε τα μάτια του - Φυσιογνωμιστής απαντά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο φυσιογνωμιστής Έβαν Γεωργουλάκης μιλώντας για τον και αναλύοντας τις εκφράσεις- κινήσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο συζυγοκτόνος όταν ξεκινούσε να πει κάτι κατέβαζε τα μάτια του προς τα κάτω και απέφευγε την οπτική επαφή το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό αποστασιοποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ένα άτομο που έχει έντονη φαντασία και μπορεί να ξεχωρίζει την πραγματικότητα με τον κόσμο που χτίζει μέσα του και από την στιγμή που παίζει τον ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει πιο πειστικά έκανε λόγο ο φυσιογνωμιστής, Έβαν Γεωργουλάκης μιλώντας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθ' ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν και αναλύοντας τις εκφράσεις- κινήσεις του στο ΣΚΑΙ.

Όπως εξηγεί, όλοι οι άνθρωποι πριν πούμε κάτι λεκτικά κάνουμε κινήσεις στο πρόσωπό μας που αντανακλούν τα συναισθήματα μας. Όταν έρχονται σε συμφωνία αυτά που λέμε και αυτά που αισθανόμαστε συνειδητά, βγαίνουν πιο πραγματικά και δείχνει ότι το άτομο τα πιστεύει. Όταν υπάρχει διαφωνία, δηλαδή το υποσυνείδητο δίνει διαφορετικά μηνύματα από αυτά που λέμε λεκτικά, είναι πάντα πιο ισχυρό το υποσυνείδητο. Αυτό λέει φαίνεται σε μικροεκφράσεις που έκανε ο 32χρονος στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το στυγερό έγκλημα.

Παράλληλα, αναφέρει πως ανάμεσα στα φρύδια υπάρχουν μύες που όταν συστέλλονται κάνουν μια έκφραση πόνου, θλίψης, πένθους. Ωστόσο στην περίπτωση του πιλότου, όπως λέει, υπήρχε απουσία αυτών των συσπάσεων. «Τα μάτια και το μέτωπο ήταν ανέγγιχτο».  

Υπογραμμίζει πως ο συζυγοκτόνος όταν ξεκινούσε να πει κάτι κατέβαζε τα μάτια του προς τα κάτω και απέφευγε την οπτική επαφή το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό αποστασιοποίησης. Επίσης παρατηρείται ένα συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών που δείχνει άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ή έχουν στρες καθώς και μια ασυμμετρία στην έκφραση του στόματος. «Ενώ η δεξιά πλευρά του προσώπου – που είναι το συνειδητό μέρος – είναι κατηφής, το αριστερό είναι σαν να μειδιά» σημειώνει ενδεικτικά και προσθέτει: «Αυτές είναι υποσυνείδητες εκφράσεις που γίνονται την ώρα που μιλάμε. Όταν υπάρχει αυτή η δυσαρμονία δείχνει ότι άλλα θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω και άλλα αισθανόμαστε». 

Παράλληλα, αναφέρει πως ήταν ψυχρός και δεν παρουσίαζε παρουσία συναισθημάτων και πως είναι κάποιες από τις ενδείξεις που μαζί με τις υπόλοιπες αξιολογούνται ανάλογα.  

Ερωτηθείς αν τα στοιχεία αυτά έγιναν αισθητά μετά την ομολογία του ότι δολοφόνησε ο ίδιος την γυναίκα του, ο κ. Γεωργουλάκης αναφέρει πως οι μικροεκφράσεις αυτές φαινόταν από την πρώτη του δήλωση στα ΜΜΕ. «Φάνηκε ο τρόπος που αντιδρούσε. Δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω. Κάποιος έμπειρος βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά».  

Σχετικά με το αν ο ίδιος το κατάλαβε εξαρχής απάντησε: «Ναι, είχα τις αμφιβολίες μου για όλα όσα λέγονταν και το είχα βάλει σαν μια πιθανότητα μέσα στο μυαλό μου να έχει συμβεί αυτό. Φάνηκε ότι υπήρχε ασυμφωνία μεταξύ της υποσυνείδητης επικοινωνίας του συγκεκριμένου ατόμου με αυτά που έλεγε λεκτικά οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ίσως να μην είναι έτσι όπως τα λέει». 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr