ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Αίτημα αποκλειστικής επιμέλειας της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν - Αποκάλυψη για τη σχέση του συζυγοκτόνου με τη μητέρα του

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουνίου 2021, 12:08
Γλυκά Νερά: Αίτημα αποκλειστικής επιμέλειας της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν - Αποκάλυψη για τη σχέση του συζυγοκτόνου με τη μητέρα του
Facebook Twitter Whatsapp

Αποφασίζει η εισαγγελία Ανηλίκων αναφορικά με την επιμέλεια του μωρού των Καρολάιν και Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Τι απαντά ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου για τη σχέση με τη μητέρα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρά το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται από την Τρίτη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, οι εξελίξεις γύρω από το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο εξακολουθούν να είναι καταιγιστικές. Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να εξετάσει την περίπτωση της μικρής Λυδίας, της κόρης της 20χρονης, και το ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά της. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν μετέβη σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ώστε να καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Ανηλίκων για την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής κόρης της.

«Ήρθαμε σήμερα να καταθέσουμε αίτημα αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν» ανέφερε ο Θανάσης Χαρμάνης έξω από τα δικαστήρια.

«Πληροφορήθηκα ότι οι εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών από την Αλόννησο είναι θετικές» είπε, αναφερόμενος στην έρευνα που έγινε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες στο περιβάλλον και των δύο οικογενειών: της 20χρονης αλλά και των συγγενών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο κ. Χαρμάνης σημείωσε ότι «εκθέσαμε στην εισαγγελία τα πραγματικά περιστατικά και τις επιστημονικές απόψεις που συνηγορούν στο να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν, είναι το καταλληλότερο περιβάλλον. Προσθέσαμε και κάποια στοιχεία και τονίσαμε ότι το παιδί στην Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου και στην Αλόννησο το κορίτσι της μανούλας της Καρολάιν. Εκεί το λατρεύει όλος ο περίγυρος και η μητέρα είναι έτοιμη να δεχτεί κάθε βοήθεια».

«Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας» επισήμανε ο κ. Χαρμάνης και διαβεβαίωσε πως οι δύο οικογένειες είναι σε συνεχή επικοινωνία, αλλά σημείωσε πως δεν έχει βρεθεί ακόμη η «χρυσή τομή» ανάμεσά τους. «Μέχρι χθες το βράδυ μιλούσαν οι δύο οικογένειες, σε καλό πνεύμα αλλά επέμενε η καθεμία πλευρά στις απόψεις της» τόνισε.

Αποκάλυψη για τη σχέση του δολοφόνου με τη μητέρα του 

Επιπλέον, ο κ. Χαρμάνης προχώρησε και σε κάποιες αποκαλύψεις για τη σχέση του συζυγοκτόνου με τη μητέρα του. «Πληροφορηθήκαμε ότι η μητέρα του Μπάμπη δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μπάμπη και όταν πήρε το μωρό αγκαλιά τη μέρα του φόνου είπε ότι είναι η πρώτη φορά που αγκαλιάζω το παιδί» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας για μια ακόμα φορά ότι προέχει το συμφέρον του παιδιού.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε στον Alpha πως «είναι αναληθές ότι ο εντολέας μου είχε αυτές τις σχέσεις με τη μητέρα του. Λεπτομέρειες για το αν κρατούσε το μωρό κλπ δεν ξέρω, αλλά η εικόνα που έχω από τη δικογραφία είναι ότι δεν υπάρχει καμία ρήξη στη σχέση τους».

Αποφασίζει η εισαγγελία για τη μικρή Λυδία

Η εισαγγελία ανηλίκων, που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του ενός έτους βρέφους είτε στην οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς, είτε στους συγγενείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που έχει προφυλακιστεί.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ληφθεί είτε αύριο, Παρασκευή είτε τη Δευτέρα.

Της απόφασης έχει προηγηθεί έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες σχετικά με το ποιο περιβάλλον είναι καταλληλότερο για τη μικρή.

Το άρθρο 1532 του αστικού κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ποινικολόγος για μικρή Λυδία: «Θεωρώ δεδομένο ότι θα του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα»

Θεωρώ δεδομένο ότι θα του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα, δήλωσε ο ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός, αναφορικά με την υπόθεση του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Θεωρώ δεδομένο ότι θα αφαιρεθεί η γονική μέριμνα και θα απαγορευθεί κάθε μορφής επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι ο γυναικοκτόνος μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, «αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε ο κ. Αγαπηνός στο Open.

«Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ανέφερε πως: «Ερευνάται και το πώς έχει ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, οπότε τυπικά έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr