ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός: Η ινδική μετάλλαξη «έφερε» ακυρώσεις στην Κρήτη

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2021, 09:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2021, 09:04
Τουρισμός: Η ινδική μετάλλαξη «έφερε» ακυρώσεις στην Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp

Ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται στην Κρήτη, λόγω της διασποράς της μετάλλαξης «Δέλτα».

Η διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού στην Κρήτη, έχει προκαλέσει «αναταράξεις» στον κλάδο του τουρισμού.

Μιλώντας στο Creta, ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, ανέφερε ότι έχουν προκύψει ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. «Θα έπρεπε να τονίσουμε το πόσο καλό κέντρο έχουμε το οποίο ανιχνεύει τις μεταλλάξεις, πόσο γρήγορα έγινε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων αυτών και πόσο καλά αντιδρούν οι άνθρωποι του τουρισμού», σχολίασε ο κ. Βλατάκης.

Αναφορικά με την ένταξη της Κρήτης στο «πράσινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ο ίδιος διευκρίνισε ότι, «γι’ αυτό είχαμε τις κρατήσεις που είχαμε. Το γεγονός βέβαια ότι γίναμε "πορτοκαλί" για την Ελλάδα δεν ωφέλησε, και έτσι ήρθαν και οι ακυρώσεις».

Ο κ. Βλατάκης, σχολίασε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. «Έχουμε ήδη μπει μπροστά για να πείσουμε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού να εμβολιαστούν», τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, αναφορικά με την ανησυχία που επικρατεί, για πιθανή διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» από τους τουρίστες, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, διευκρίνισε ότι, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να τους ελέγχουμε όλους στο αεροδρόμιο. Το κάνουμε ήδη και εντοπίζονται ελάχιστα θετικά δείγματα. Επίσης, δεν υπάρχουν τουρίστες στα ξενοδοχεία απομόνωσης. Δεν θα έρθουν οι τουρίστες να μας κολλήσουν την μετάλλαξη. Πρέπει όμως να έρθουν να μας αφήσουν τα λεφτά τους, γιατί τα χρήματα τελειώνουν».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr