ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κράτους της Λιβύης

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2021, 16:52
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κράτους της Λιβύης
Facebook Twitter Whatsapp

O γενικός γραμματέας της Βουλής,  Γιώργος Μυλωνάκης, έκανε σχετική ανάρτηση στο twitter.

Τη "βάσιμη αισιοδοξία" του "να μείνουν οριστικά πίσω η περίοδος της εμφύλιας διαμάχης που τραυμάτισε τη Λιβύη αλλά και οι παρενέργειες της περιόδου εκείνης, όπως είναι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο θαλασσίων ζωνών, το οποίο παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της Ελλάδος και άλλων χωρών και τις συμφωνίες της Shkirat και όλα εκείνα που συγκροτούν μια αξιόπιστη και ειρηνική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες" εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κράτους της Λιβύης, κ. Agila Saleh Issa, ο οποίος επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

"Η πατρίδα σας βρίσκεται σε προετοιμαστικό στάδιο πραγματοποίησης ελεύθερων και αξιόπιστων εκλογών, στις 24 Δεκεμβρίου. Εκλογών οι οποίες, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θέλουμε να γίνουν κανονικότατα, ώστε ο λαός της Λιβύης κυρίαρχα και ανεμπόδιστα να αποφασίσει για το μέλλον του" προσέθεσε κατά την προσφώνησή του ο κ. Τασούλας.

"Η λύση στην κρίση της Λιβύης και η επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης έγκειται στην διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, στις 24 Δεκεμβρίου" υπογράμμισε στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε:

"Προσβλέπουμε στη στάση της Ελλάδας για την υποστήριξη αυτής της κατεύθυνσης και δεν ακούμε οποιαδήποτε φωνή που θέλει να παρακωλύσει την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας. Πρέπει να είναι ευκρινής η στάση έναντι εκείνων οι οποίοι θέλουν να παρακωλύσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, που θα θεωρείται έγκλημα αν δεν γίνουν στην καθορισμένη ημερομηνία, γεγονός που θα οδηγήσει τη Λιβύη να επιστρέψει εκεί που ήταν πριν".,

O γενικός γραμματέας της Βουλής,  Γιώργος Μυλωνάκης, ανάρτησε στο twitter

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr