ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αγωνία για την κατάσταση της υγείας 27χρονης που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2021, 16:21
Πάτρα: Αγωνία για την κατάσταση της υγείας 27χρονης που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson
Facebook Twitter Whatsapp

Η κοπέλα νοσηλεύεται αφού παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κίνησης, παράλυσης άκρων και κατάπτωσης.

Η υγεία της 27χρονης από την Κέρκυρα, που έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρουσίασε επιδείνωση. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά την επιπλοκή που εμφάνισε στην υγεία της, λίγες μέρες τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το tempo24, η νεαρή γυναίκα εμφάνισε, λίγες μέρες μετά το εμβόλιο, σοβαρά συμπτώματα αδυναμίας κίνησης, παράλυσης άκρων και κατάπτωσης. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή. «Κατά 99% έχει μια επιπλοκή σαφώς σχετιζόμενη με το εμβόλιο», εξηγεί ο κ. Αργύρης Συμεωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
 
Από την πρώτη στιγμή τόσο ο κ. Συμεωνίδης όσο και οι συνάδελφοί του έχουν σκύψει πάνω από τις εξετάσεις και τη θεραπεία της 27χρονης. Όπως αναφέρει: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εκτεταμμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που η κοπέλα εμφάνισε τα συμπτώματα, είχε την ενδεδειγμένη περίθαλψη από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Κέρκυρας».

Οι θεράποντες ιατροί της είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί μέχρι στιγμής, περιμένοντας να δουν την ανταπόκριση του οργανισμού της νεαρής κοπέλας στη θεραπεία που λαμβάνει. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Συμεωνίδης, «Από την ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο και την κλινική μας, έχει σημάνει συναγερμός και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι από πάνω της». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr