ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών στον Alpha 98,9: Ο εμβολιασμός δεν είναι αμαρτία – Η Εκκλησία θέλει τον κόσμο υγιή

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2021, 13:48
Εκπρόσωπος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών στον Alpha 98,9: Ο εμβολιασμός δεν είναι αμαρτία – Η Εκκλησία θέλει τον κόσμο υγιή
Facebook Twitter Whatsapp

«Από την πρώτη στιγμή είπα στους ανθρώπους ότι θα ρωτήσουν τον γιατρό τους και αυτός θα σας εισηγηθεί τι θα κάνετε. Εμείς δεν είμαστε οι κατάλληλοι να πούμε.»

Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και για τους ιερείς που αποτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν ισχυριζόμενοι ότι είναι αμαρτία, μίλησε ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

«Όχι ο εμβολιασμός δεν είναι αμαρτία, είναι παρατραβηγμένη κουβέντα. Εμείς, μιλήσαμε γι΄αυτά τα γεγονότα, μελετούμε όλες τις καταγγελίες. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι εργαλειοποιούν την πίστη για να εκφοβίσουν τους ανθρώπους.»
«Το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι θεολογικό και πνευματικό. Είναι ιατρικό. Από την πρώτη στιγμή είπα στους ανθρώπους ότι θα ρωτήσουν τον γιατρό τους και αυτός θα σας εισηγηθεί τι θα κάνετε. Εμείς δεν είμαστε οι κατάλληλοι να πούμε. »
Σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου και την τάση να πιστεύει εύκολα όσα λέγονται για τις παρενέργειες των εμβολιασμών είπε: «Ναι κι εγω έχω ακούσει πολλά που λέγονται και τα θεωρώ ανόητα. Στην Ελλάδα φουσκώσαμε από λόγια.. όλοι μιλάνε επι παντός επιστητού, ο κόσμος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη λογική του.»
«Υπάρχουν παντού άνθρωποι που μπορούν να λένε ότι θέλουν. Επιλέξαμε την Δημοκρατία, διότι έχει λόγο και αντίλογο. Πρέπει να διαλέξουμε τον ορθό λόγο. Τώρα με όλους αυτούς που αντιδρούν και μιλάνε με τόσο αισχρά λόγια δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση.»
Ο Πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, ζήτησε από τον κόσμο να δει το βίντεο του Χρήστου Μάστορα για τους εμβολιασμούς. «Ίσως ο λόγος της εκκλησίας είναι παρατραβηγμένος, ίσως να μην αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr