ΕΛΛΑΔΑ

Καλαντζάκου στον Alpha 98,9: Δεν γίνεται να εμβολιάζεται ο 15χρονος και όχι ο εκπαιδευτικός του

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2021, 13:27
Καλαντζάκου στον Alpha 98,9: Δεν γίνεται να εμβολιάζεται ο 15χρονος και όχι ο εκπαιδευτικός του
Facebook Twitter Whatsapp

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει στους πολίτες της τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε η κ. Καλαντζάκου.

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει στους πολίτες της τη δημόσια υγεία. Και όταν αυτό δεν το πετυχαίνει με την πειθώ, θα αναγκαστεί, εφαρμόζοντας το νομοθετικό παλίσιο, να υιοθετήσει κάποια υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών ή κοινωνικών ομάδων, για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, τονίζει η πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Ιωάννα Καλαντζάκου, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να κινητοποιήσει τους πολίτες και αν τους πείσει να αποκτήσουν αυτή την ασπίδα ασφαλείας. Είανι ένα εργαλείο που δεν το είχαμε πέρυσι. Δεν μπορεί κάποια μεμονωμένα περισταστικά παρενεργειών να ωθήσουν ομάδα πολιτών - το φαινόμενο των αρνητών του εμβολιασμού είναι παγκόσμιο», επισήμανε.

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε: «Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει στους πολίτες της τη δημόσια υγεία. Και όταν αυτό δεν το πετυχαίνει με την πειθώ, θα αναγκαστεί, εφαρμόζοντας το νομοθετικό παλίσιο, να υιοθετήσει κάποια υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών ή κοινωνικών ομάδων, για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία».

«Γιατί να υποχρεώνεις τον 16χρονο, τον 15χρονο να εμβολιαστεί και να πάει στο σχολείο του θωρακισμένος τον Σεπτέμβριο και να μην έχουν εμβολιαστεί οι εκπαιδευτικοί», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν, «δεν κρατούν υπεύθυνη στάση».

Αναφερόμενη στην οικονομία, τόνισε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr