ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ επιβεβαιώνουν το Newpost: Διώχνουν τους νέους που σπεύδουν για τα 150 ευρώ, γιατί δεν τους έχει σταλεί εγκύκλιος

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2021, 08:18
Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ επιβεβαιώνουν το Newpost: Διώχνουν τους νέους που σπεύδουν για τα 150 ευρώ, γιατί δεν τους έχει σταλεί εγκύκλιος
Facebook Twitter Whatsapp

Αλαλούμ επικρατεί, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του Newpost.gr, σε ό,τι αφορά στα voucher των 150 ευρώ που δίνονται στους νέους οι οποίοι εμβολιάστηκαν.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newpost ότι τα ΚΕΠ διώχνουν τους νέους που σπεύδουν για να παραλάβουν τα voucher των 150 ευρώ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε ότι αναγκάζονται να διώχνουν τον κόσμο, καθώς δεν τους έχει σταλεί ακόμη από το υπουργείο η σχετική εγκύκλιος!

«Ερχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος - οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πολλά (που μας αφορούν) τα μαθαίνουμε από τα κανάλια».

Οι καταγγελίες στο Newpost 

Αλαλούμ επικρατεί, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του Newpost.gr, σε ό,τι αφορά στα voucher των 150 ευρώ που δίνονται στους νέους οι οποίοι εμβολιάστηκαν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όσοι νέοι 18-24 ετών δεν έχουν κλειδάριθμο, μπορούν να πηγαίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, προκειμένου να εκδώσουν τα voucher τους και να λάβουν το ποσό που δικαιούνται μετά τον εμβολιασμό τους.

Ωστόσο, αναγνώστες του Newpost.gr, αναφέρουν ότι πέραν του γεγονότος ότι λογω των μέτρων για τον κορωνοϊό πρέπει να κλειστεί ραντεβού για να εξυπηρετηθούν από τα ΚΕΠ, με τη διαδικασία να καθυστερεί αρκετά και τα ραντεβού να προγραμματίζονται μετά από αρκετές ημέρες, παρατηρείται επίσης το φαινόμενο σε πολλά ΚΕΠ της Αττικής να διώχνουν τους δικαιούχους λέγοντας τους ότι δεν μπορούν να εκδώσουν το voucher και να πάνε στην εφορία να βγάλουν κλειδάριθμο.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ενημερωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να εκδοθεί άμεσα σχετική εγκύκλιος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr