ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα - Με αυστηρότερους όρους οι αποφυλακίσεις καταδίκων - Βαρύτερες ποινές για εμπρησμούς

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2021, 14:22
Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα - Με αυστηρότερους όρους οι αποφυλακίσεις καταδίκων - Βαρύτερες ποινές για εμπρησμούς
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στο εξής οι αποφυλακίσεις καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται, ενώ θα αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα.

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στο εξής οι αποφυλακίσεις καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται, ενώ θα αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα. Παράλληλα θα γίνουν βαρύτερες οι ποινές για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών, ενώ αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας.

Αναλυτικά η εισήγηση του πρωθυπουργού:

«Από την πλούσια σημερινή μας ατζέντα, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα. Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών. Πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr