ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ξενοδόχων στον Alpha 98,9: Είμαστε καλύτερα από πέρυσι - Ας πληρώσει από την τσέπη του ο εργαζόμενος τα τεστ

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουλίου 2021, 12:35
Πρόεδρος ξενοδόχων στον Alpha 98,9: Είμαστε καλύτερα από πέρυσι - Ας πληρώσει από την τσέπη του ο εργαζόμενος τα τεστ
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Η γενική εικόνα της μέχρι στιγμής τουριστικής κίνησης «μας κάνει να αισιοδοξούμε σε σχέση με το 2020. Μπαίνουμε στον Αύγουστο με μια καλή διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει».

Είμαστε καλύτερα από πέρυσι, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσσιος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», εκτάκτως με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, επισήμανε τα εξής στοιχεία: «Τον Ιούνιο πέρυσι ήμαστα κλειστοί, φέτος άνοιξαν τα ξενοδοχεία, είχαν μια μέση πληρότητα 45%. Τον Ιούλιο, έχουν ανοίξει και τα 10.000 ξενοδοχεία και η μέση πληρότητα είναι 60-85% πανελλαδικά».

Όπως είπε, πηγαίνει πολύ καλά η Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με τα νησιά του Ιονίου.

Η γενική εικόνα της μέχρι στιγμής τουριστικής κίνησης «μας κάνει να αισιοδοξούμε σε σχέση με το 2020. Μπαίνουμε στον Αύγουστο με μια καλή διάθεση από τον κόσμο να ταξιδέψει».

«Μέσα σε όλα αυτά όμως έχουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο "κίτρινο" και απευχόμαστε να υπάρξουν "κόκκινα", όπως αυτό της Μυκόνου», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τις κρατήσεις του Αυγούστου, ο κ. Τάσσιος τόνισε ότι «το πρώτο δεκαπενθήμερο πηγαίνει καλά, για το δεύτερο υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά δωμάτια και δεν ξέρουμε για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Ο στόχος να καλυφθεί το 50% του 2019, είναι εφικτός; «Εμείς ακόμα δεν κάνουμε εκτιμήσεις. Είμαστε με βάση το 2020. Προφανώς για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτό το νούμερο, θα πρέπει να πάει πολύ καλά ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος».

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Σχολιάζοντας τα μέτρα για τους εργαζόμενους στον κάδο που δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε: «Οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολιάστοι θα πρέπει να κάνουν ένα self και ένα rapid τεστ (με ιδία έξοδα) μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι μία πολύ ορθή λύση. Σεβαστό κάποιος αν δεν θέλει να εμβολιαστεί, αλλά τελικά ας πληρώσει από την τσέπη του».
Όπως είπε, μετά από αυτό το μέτρο η είκονα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους κάτων των 30 ετών έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες: «Πλέον σκέφτοναι να εμβολιαστούν, κυρίως με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson».

Υπάρχουν στους τουριστικούς προορισμούς αρκετά διαθέσιμα εμβόλια; «Ναι, υπάρχουν. Το έχουμε τσεκάρει και υπάρχει η δυνατότητα, ιδιαίτερα στο μονοδοσικό παντού».

Ξενοδοχεία καραντίνας

Είναι σε επάρκεια στα νησιά τα νοσοκομεία καραντίνας; «Τα ξενοδοχεία καραντίνας μπήκαν ανά περιοχές με βάση τα στοιχεία του 2020, που δεν είχαμε τέτοιο αριθμό κρουσμάτων και με βάση τα νόμιμα καταλύματα ανά περιοχή. Ετσι έγινε ό,τι έγινε στη Μύκονο και την Πάρο, όπου η βραχυχρόνια μίσθωση έχει ξεσαλώσει. Επειδή δεν είναι ελεγχόμενο, η μεγαλύτερη ροή (κρουσμάτων) προέρχεται από κει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr