ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνουν την πίεση οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες για τα αυθαίρετα οικήματα στο Μυρωδάτο Ξάνθης

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2017, 14:53 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2017, 14:53
Αυξάνουν την πίεση οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες για τα αυθαίρετα οικήματα στο Μυρωδάτο Ξάνθης
Facebook Twitter Whatsapp

Αποφασισμένοι να αυξήσουν την πίεση και να φτάσει ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο είναι οι Bούλγαροι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στο Μυρωδάτο της Ξάνθης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποφασισμένοι να αυξήσουν την πίεση και να φτάσει ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Μαρίτσα της Φιλιππούπολης οι Bούλγαροι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στο Μυρωδάτο της Ξάνθης που κατηγορούνται από μερίδα κατοίκων και ΜΜΕ της περιοχής ότι έστησαν παράνομα λυόμενα και προκατασκευασμένα σπίτια μέσα στα αγροτεμάχια.

Σύμφωνα με το πρωινό δημοσίευμα η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι Bούλγαροι ιδιοκτήτες στον περιφερειάρχη του Σμόλιαν αναμένεται σήμερα να σταλεί και στο υπουργείο εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Οι Bούλγαροι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται ότι παρότι όταν αγόρασαν τα αγροτεμάχια πήραν διαβεβαιώσεις ότι μπορούν να εγκαταστήσουν μέσα λυόμενα οικήματα και παρότι όλοι συνδέθηκαν με το δίκτυο ύδρευσης και αρκετοί πήραν ρεύμα κάτοικοι της περιοχής και τοπικά ΜΜΕ θέτουν ζητήματα παρανομίας των κατασκευών.

Μάλιστα θεωρούν ότι για όλα ευθύνεται η ενόχληση που νοιώθουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής από το ότι Βούλγαροι πολίτες αγοράζουν μαζικά αγροτεμάχια στην περιοχή κατηγορώντας τους Έλληνες ότι διαρρέουν πληροφορίες εθνικιστικού περιεχομένου, ότι "δηλαδή σκοπός των Βουλγάρων δεν είναι η αγορά γης για διακοπές αλλά η εποίκηση και η μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή" σε μια κοινωνία που οι μνήμες από την βουλγαρική κατοχή στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ακόμη νωπές.

Για το θέμα για το οποίο έχει διχασθεί και η τοπική κοινωνία όλοι αναμένουν τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών που είχαν υποσχεθεί να αποφασίσουν άμεσα για την νομιμότητα των κατασκευών, σε μια στιγμή που λόγω της έντασης το ενδιαφέρον Βούλγαρων για αγορά αγροτεμαχίων έχει κοπάσει και ενώ έχουν παρουσιασθεί και περιστατικά συλλήψεων Βούλγαρων μετά από καταγγελίες για εργασίες μέσα στα αγροτεμάχια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr