ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος: Να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην εστίαση πριν γίνει υποχρεωτικό - Στο «κόκκινο» Ίος, Πάρος, Τήνος

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2021, 11:39
Γώγος: Να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην εστίαση πριν γίνει υποχρεωτικό - Στο «κόκκινο» Ίος, Πάρος, Τήνος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά προκειμένου να μην οδηγηθούν σε Lockdown όπως αυτό που έγινε στη Μύκονο.

Παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που έχει κυριαρχήσει και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

Τα «κόκκινα» τα νησιά

Στα κόκκινα νησιά η θετικότητα έχει φτάσει από 4% ως και 5,5% σύμφωνα με όσα ανέφερε. «Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα και θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Γώγος επισημαίνοντας ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά μπήκε πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά προκειμένου να μην οδηγηθούν σε Lockdown όπως αυτό που έγινε στη Μύκονο. Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι. Ο κ. Γώγος είπε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr