ΕΛΛΑΔΑ

Φαίδων Βόβολης: Καλείται στο Πειθαρχικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουλίου 2021, 22:38
Φαίδων Βόβολης: Καλείται στο Πειθαρχικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αποφάσισε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας για τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη που διοργανώνει συγκεντρώσεις εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή, οπως αναφέρεται στην επιστολή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία». Πρόκειται για τον γιατρό, που καλούσε τους αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα και μιλούσε για βία στην Βουλή, όπως είχε αποκελύψει το Reader.gr.

Το πειθαρχικό θα συνεδριάσει κατά πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.,

Φαίδων Βόβολης: Oι συγκεντρώσεις του

«Ο Φαίδων καλεί τους Ελληνες». Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη, αντιεμβολιαστές, αρνητές του κορονοϊού και ετερόκλητες ομάδες, που διαδηλώνουν κατά της απόφασης της συντεταγμένης Πολιτείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από την πανδημία, μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή. Η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Φαίδων Βόβολης, ως επικεφαλής του πολιτικού κόμματος, «Ελεύθεροι Ξανά», πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 47ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αλλά και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών τιμούσαν την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και έξω από τη Βουλή, δείχνοντας με το δάχτυλο το κτίριο του Κοινοβουλίου, ο Φαίδων Βόβολης, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους, που δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, έλεγε τα ακόλουθα: «Απέναντί μας θα είναι μόνιμα αυτοί και κάποια στιγμή σύντομα, γιατί έχω την πληροφορία ότι σύντομα θα προκηρύξουν και εκλογές, γιατί δεν μπορεί να κρατήσει αυτός ο άνθρωπος μέσα, είναι η ώρα για την ειρηνική τους αποχώρηση. Δεν θέλω βίαιη αποχώρηση γιατί αυτό είναι εις βάρος του οποιουδήποτε, εις βάρος και του λαού μας. Εάν φτάσει όμως το απροχώρητο δεν τους εγγυόμαστε τίποτα. Δεν τους εγγυόμαστε τη βία, την οποία προάγουν γιατί αυτό που κάνουν κάθε μέρα είναι βία».

Η αναφορά περί «βίας» προκάλεσε τον ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι εν χορώ ξεκίνησαν να φωνάζουν το σύνθημα, «Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή». Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, ο οποίος συνοδευόταν από άνδρες εντυπωσιακής σωματικής διάπλασης, που φορούσαν λευκά μπλουζάκια, είχε αναφερθεί σε «ελικόπτερα»: «Δεν μπορεί η ιατρική φασιστοκρατορία να παραμείνει στη χώρα μας. Πρέπει να τελειώνουμε άμεσα. Είπα για ελικόπτερα αλλά δεν τα ήθελα και τόσο γρήγορα. Θέλω να περιμένω. Θέλω να είναι πιο βασανιστικό για τον Κυριάκο και την παρέα τους. Τα ελικόπτερα δεν τα ζητώ τόσο άμεσα είναι καλοκαίρι. Αφήστε τους λίγο ακόμα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr