ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού καταγγέλλει η τοπική αυτοδιοίκηση

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2021, 22:23
Φωτιά στην Εύβοια: Ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού καταγγέλλει η τοπική αυτοδιοίκηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Δημήτρης Χασιώτης χαρακτήρισε την κατάσταση πάρα πολύ σοβαρή.

Ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού καταγγέλλει ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Δημήτρης Χασιώτης, για τη φωτιά που κατακαίει την Εύβοια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δηλώσεις του στο ghettomagazine.gr «η φωτιά 3 ώρες έκαιγε και μετά από 3 ολόκληρες ώρες εμφανίστηκαν 2 ελικόπτερα».

Ο κ. Χασιώτης χαρακτήρισε την κατάσταση πάρα πολύ σοβαρή, καθώς η φωτιά καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Οι δηλώσεις του:

«Από την πρώτη στιγμή που αντιληφθήκαμε την φωτιά, ο Δήμαρχος πίεσε έντονα και ζήτησε Canadair, εναέριες και επίγειες δυνάμεις ώστε να βοηθήσουν, και για 3 ώρες δεν είχε εμφανιστεί κανένα. Η φωτιά 3 ώρες έκαιγε και μετά από 3 ολόκληρες ώρες εμφανίστηκαν 2 ελικόπτερα. Μετά όμως βράδιασε, αυτό ήταν.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και πετούσαν περισσότερα. Πριν 1 ώρα γνωρίζω ότι πετούσαν 3 ελικόπτερα και αεροπλάνα και ότι αυτά θα γίνουν σύνολο 5. Αυτό γνωρίζω τώρα. Η φωτιά καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, ανεξέλεγκτα. Είναι πολύ επικίνδυνο να μπει στις Ροβιές. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση, πάρα πολύ σοβαρή. Βρισκόμαστε στο έλεος!» 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr