ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα του ΑΔΜΗΕ – Συναγερμός για μπλακ άουτ στην Αττική

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2021, 19:27
Φωτιά στην Πάρνηθα: Εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα του ΑΔΜΗΕ – Συναγερμός για μπλακ άουτ στην Αττική
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο μεγάλα κυκλώματα στον Άγιο Στέφανο τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της μεγάλης φωτιάς και έτσι αναμένονται διακοπές ρεύματος σε όλο το λεκανοπέδιο.

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Πλέον τα πύρινα μέτωπα έχουν ενωθεί και καίνε ότι βρουν στον διάβα τους.

Μάλιστα, δύο μεγάλα κυκλώματα στον Άγιο Στέφανο τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της μεγάλης φωτιάς και έτσι αναμένονται διακοπές ρεύματος σε όλο το λεκανοπέδιο.

Η έκτακτη ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια απο τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr