current views are: 10

3 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση12:31

Ο δήμαρχος Αθηναίων τίμησε τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού

Σε μία συγκινητική εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, βρέθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της ζωντανής ιστορίας της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Δημοσίευση 12:31’

Σε μία συγκινητική εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, βρέθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της ζωντανής ιστορίας της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Σε μία συγκινητική εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, βρέθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της ζωντανής ιστορίας της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Δομάζου, ακριβώς 46 χρόνια μετά τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων της Ευρώπης, ο δήμαρχος Αθηναίων τίμησε τον αρχηγό της ομάδας του Γουέμπλεϊ αλλά και τον πρώτο σκόρερ της χρονιάς Αντώνη Αντωνιάδη, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

«Δεν εξιδανικεύω ποτέ το παρελθόν, και εκείνο είχε τα στραβά του, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το να βρίσκεται κανείς μαζί σας, αποτελεί βάλσαμο», τόνισε ο Γιώργος  Καμίνης, ενώπιον παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και φίλων της ομάδας του Παναθηναϊκού, στο κατάμεστο αμφιθέατρο.

«Ο Δομάζος, ο Αντωνιάδης, ο Καμάρας, ο Φυλακούρης, όλοι σας, ήσασταν πρότυπα και σύμβολα, θεοί για την εποχή σας», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων για τις μορφές της ποδοσφαιρικής ιστορίας του τριφυλλιού που έδωσαν «το παρών» στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι η γενιά του Γουέμπλει ήταν η τελευταία γενιά ποδοσφαιριστών που το όνομά τους ήταν συνυφασμένο με εκείνο της ομάδας.

«Όπως κάναμε ό,τι χρειαζόταν ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο μετά το ναυάγιο του Βοτανικού, έτσι και τώρα θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η ομάδα να αποκτήσει ένα γήπεδο που να ανταποκρίνεται στην ιστορία της και στις προσδοκίες για το μέλλον της», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Αθηναίων θα στηρίξει κάθε λύση που βρίσκει σύμφωνο τον Παναθηναϊκό και τα συμφέροντα της πόλης.

Ο  Γιώργος Καμίνης είπε ότι η βράβευση του στρατηγού Μίμη Δομάζου, με αφορμή το βιβλίο του, και του Αντώνη Αντωνιάδη,  ως πρώτου σκόρερ εκείνης της χρονιάς, ανοίγει το δρόμο στο δήμο Αθηναίων ώστε να τιμήσει όλη την ομάδα του Γουέμπλεϊ αλλά και όλους τους αθλητές του συλλόγου που πρόσφεραν διακρίσεις στην ομάδα της πόλης της Αθήνας.

Για το βιβλίο του Μίμη Δομάζου μίλησαν ακόμη η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο συνθέτης Γιάννης Ζουγανέλλης και ο δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος.