ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Νέα επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα της Αττικής από αιωρούμενα σωματίδια - Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2021, 22:40
Φωτιές: Νέα επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα της Αττικής από αιωρούμενα σωματίδια - Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες
Facebook Twitter Whatsapp

Συνιστάται προσοχή στην υπαίθρια δραστηριότητα και κυρίως σε όσους πάσχουν από καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαιτέρως κατά τις βραδινές ώρες.

Σχετική επιβάρυνση αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM2 στην ατμόσφαιρα της Αττικής, (Βόρειο, Δυτικό και Κεντρικό τομέα) κατέγραψε την Τρίτη το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τους επιστήμονες να αποδίδουν το φαινόμενο, στην μεταφορά τους από την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

Τα επίπεδα των συγκεντρώσεων PM2.5 (> 50 μg m-3), τα οποία σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Τρίτης, υπαγορεύουν την προσοχή των πολιτών στην εκτεταμένη εξωτερική δραστηριότητα εντός του αστικού ιστού και στο ύπαιθρο, και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων ενηλίκων, υπερηλίκων και παιδιών. Επίσης απαιτείται χρήση μάσκας όταν διαπιστωθεί δυσχέρεια στην αναπνοή σε εξωτερικούς χώρους επιβαρυμένων σημείων του λεκανοπεδίου.

Ιδιαίτερη προσοχή, συνίσταται σε όσους πάσχουν από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, κατά τις βραδυνές ώρες, όπου τα επίπεδα συγκέντρωσης των λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων πλησιάζουν περισσότερο κοντά στο έδαφος.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις διακυμάνσεις της ποιότητας του αέρα, επισήμανε ότι παρακολουθούνται στενά για την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά την επιβάρυνση των τελευταίων ημερών από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής και την εκ νέου επιβάρυνση που παρατηρείται σήμερα από τις φωτιές στην Εύβοια. «Με την συνδρομή των έγκριτων Ελλήνων επιστημόνων και τις επίσημες οδηγίες των διεθνών οργανισμών, θα εξακολουθήσουμε αδιαλείπτως να ενημερώνουμε τους πολίτες, τους τουρίστες και τους επισκέπτες της Αττικής για την ασφάλεια της υγείας τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr