ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Σύλληψη για 170 αμπούλες στο Λαγανά

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2021, 04:00 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2021, 16:48
Ζάκυνθος: Σύλληψη για 170 αμπούλες στο Λαγανά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς της Ασφαλείας, για παράνομη κατοχή αμπουλών αερίου γέλιου.

Όλα έγιναν στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, εκεί που υπάρχουν τα νυχτερινά κέντρα της περιοχής, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό που είχε στην κατοχή του, προς πώληση, συνολικά 170 αμπούλες αερίου γέλιου (Laugh ing Gas).

Την προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τι είναι οι αμπούλες αερίου

Τι ακριβώς είναι όμως αυτή η ουσία, γιατί διακινείται ως ναρκωτικό και που χρησιμοποιείται τυπικά.

Το υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου, ιλαρυντικό αέριο ή και νίτρο είναι χημική ένωση με χημικό τύπο Ν2Ο, η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου.

Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντοϊατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του.

Είναι γνωστό και ως αέριο του γέλιου, επειδή προκαλεί ευφορία όταν εισπνεέται, μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση. Επίσης χρησιμοποιείται σαν οξειδωτικό μέσο στους πυραύλους και στους αγώνες αυτοκινήτων για να αυξηθεί η ισχύς των κινητήρων.

Σε υψηλές θερμοκρασίες, το υποξείδιο του αζώτου είναι ισχυρό οξειδωτικό, παρόμοιο με το μοριακό οξυγόνο.

Το υποξείδιο του αζώτου μετατρέπεται σε μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) όταν αντιδρά με άτομα οξυγόνου και στη συνέχεια το ΝΟ αντιδρά με το όζον.

Έτσι, είναι ο κύριος φυσικά προερχόμενος ρυθμιστής του στρατοσφαιρικού όζοντος. Είναι επίσης κύριο αέριο του θερμοκηπίου και αέριος ρύπος.

Σε χρονικό διάστημα 100 ετών, έχει 310 φορές μεγαλύτερο αντίκτυπο ανά μονάδα μάζας (δυναμικό παγκόσμιας θέρμανσης) σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα σύμφωνα με την EPA.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr