ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Τι θα προβλέπουν - Τα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2021, 07:50
Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα - Τι θα προβλέπουν - Τα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Τι θα ανακοινωθεί.

Σκληρή γραμμή κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση, εν όψει και των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι και αναμένονται θα τεθούν σε ισχύ από Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έστειλε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρός τους.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά στις σημερινές ανακοινώσεις των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

«Θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον» είπε ακόμη.

«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους – Θα εφαρμοστούν σε διάφορα επίπεδα

«Θα υπάρξουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής μέτρων. Θα υπάρξουν περιορισμοί με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη.  Ή μέτρα με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ένα παράθυρο ανοιχτό για μέτρα και στο λιανεμπόριο, αφού από την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των χώρων της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».

Ερωτηθείς για το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό, ενώ σε αυτό το νούμερο δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν νοσήσει.

«Νέα» υποχρεωτικότητα στο «τραπέζι»

Επιπρόσθετα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας του υποχρεωτικού εμβολιασμού από πλευράς της κυβέρνησης, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε Κέντρα Φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. «Είναι από τα ενδεχόμενα που θα εξεταστούν και θα απασχολήσουν και τους ειδικούς και τις ανακοινώσεις αύριο» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου σε σχετική ερώτηση, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική ετοιμότητα για ένα τέτοιο σενάριο.

Την ενδοκυβερνητική συζήτηση για ενδεχόμενη επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά σε μεταγενέστερη φάση άφησε με τη σειρά του ανοιχτή και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr