ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Σκορπιοί και φίδια έβγαλαν στο δρόμο τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2017, 23:28 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2017, 23:53
Ιωάννινα: Σκορπιοί και φίδια έβγαλαν στο δρόμο τους πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες που  φιλοξενούνται  εδώ και λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις της  παιδόπολης  "Αγία Ελένη" στα Ιωάννινα .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες που  φιλοξενούνται  εδώ και λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις της  παιδόπολης  "Αγία Ελένη" στα Ιωάννινα .

Πληροφορίες του epirus-tv-news.gr αναφέρουν ότι άνδρες ,γυναίκες και μικρά  παιδιά διαμαρτύρονται  για τη "συγκατοίκησή" τους με  τους σκορπιούς που υπάρχουν τόσο σε εξωτερικούς όσο  και σε εσωτερικούς χώρους της  παιδόπολης ,εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες.

«Αναζητούμε την ασφάλεια αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν νοιώθουμε ασφαλείς ήρθαμε στη χώρα σας για να είμαστε ασφαλείς αλλά αυτός ο χώρος  δεν προσφέρει καμία ασφάλεια» είναι μόνο κάποια από τα μηνύματά  τους μαζί με την έκκλησή τους για βοήθεια.

Μια γυναίκα μάλιστα λόγω της συναισθηματικής φόρτισης  λιποθύμησε  και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο .

Οι προσφυγικές οικογένειες  διαμαρτύρονται παράλληλα   για την  αδυναμία πρόσβασής τους σε γιατρούς ,ενώ καταγγέλλουν και την έλλειψη φαγητού .