ΕΛΛΑΔΑ

Συνταξιούχοι κατά κυβέρνησης: Τα νέα μέτρα θα προστεθούν σε αυτά που ήδη έκαναν χειρότερη τη ζωή μας

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2017, 10:13 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2017, 12:41
Συνταξιούχοι κατά κυβέρνησης: Τα νέα μέτρα θα προστεθούν σε αυτά που ήδη έκαναν χειρότερη τη ζωή μας
Facebook Twitter Whatsapp

Στους δρόμους βγήκαν, για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στις περικοπές των εισοδημάτων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στους δρόμους βγήκαν, για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στις περικοπές των εισοδημάτων τους, από τα κυβερνητικά μέτρα. Τη σημερινή κινητοποίηση συνδιοργανώνουν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία οδηγούν, όπως υποστηρίζουν, σε περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την ανατροπή της «κυβερνητικής επίθεσης» στις συντάξεις τους και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη έκαναν χειρότερη τη ζωή μας καθώς μας αφαιρούν τις συντάξεις μας και όσα κατακτήσαμε με τόσους αγώνες».

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις θα επιδώσουν υπόμνημα στον πρωθυπουργό και τα κόμματα της Βουλής πλην Χρυσής Αυγής στο οποίο αναφέρουν ότι δεν θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά) και έπειτα πορεία προς το σύνταγμα.

Όπως σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, σημαίνουν:

  • μείωση από 1/1/2020 του αφορολόγητου στα 5.681 από 8.636 ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο
  • εφαρμογή του αυτόματου «κόφτη»
  • μείωση για την υγεία από τον προϋπολογισμό του 2017-2018 και
  • περικοπή σχεδόν όλων των επιδομάτων από το 2018.

Τονίζουν, δε, ότι όλα αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων.

«Άλλο δρόμο εκτός από τον αγώνα δεν έχουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, σημείωσε: «Διεκδικούμε χρήματα τα οποία έχουμε δουλέψει, χρήματα από τον κόπο μας, τα οποία μας τα πήραν».