ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο Θ. Λιακουνάκος, Γ. Σμπώκος και άλλοι 19 για τις μίζες για αγορά ιπτάμενων ραντάρ

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2017, 17:09 / Ανανεώθηκε 16 Ιουνίου 2017, 19:08
Στο εδώλιο Θ. Λιακουνάκος, Γ. Σμπώκος και άλλοι 19 για τις μίζες για αγορά ιπτάμενων ραντάρ
Facebook Twitter Whatsapp

Μία ακόμα υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ,η οποία συνδέεται με διακίνηση μαύρου χρήματος παίρνει το δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία ακόμα υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ,η οποία συνδέεται με διακίνηση μαύρου χρήματος παίρνει το δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικαστές αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη για 21 κατηγορούμενους , οι οποίοι εμπλέκονται στην την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ. Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται πρόσωπα που έχουν ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη για συναφείς υποθέσεις. Μεταξύ αυτών για τους οποίους οι δικαστές αποφάνθηκαν την παραπομπή τους στο εδώλιο είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος οι τραπεζίτες, Ζαν Κλοντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός όπως και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Επίσης, στο εδώλιο παραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ καθώς και στελέχη της εταιρίας Ericsson.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ. Με το ίδιο βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότερες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονται τελεσθείσες στην Αθήνα από το 1998 έως 3-6-1999 λόγω παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Σύμφωνα με την κατηγορία στην υπόθεση διακινήθηκαν μεγάλα ποσά από την σουηδική εταιρεία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr