current views are: 8

17 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση16:15

Επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς- Δείτε τις περιοχές

Δείτε τις περιοχές που εντάσσονται στο νέο σχεδιασμό του θεσμού

Δημοσίευση 16:15’

Δείτε τις περιοχές που εντάσσονται στο νέο σχεδιασμό του θεσμού

Σε 13 ακόμη περιοχές της Αττικής, του Κιλκίς και της Αχαΐας, επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς. Συνολικά ο συγκεκριμένος θεσμός θα εφαρμόζεται σε 45 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 109 γειτονιές πόλεων με 207 Αστυνομικούς.

Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 332.300 δράσεις και παρεμβάσεις, όπως επισκέψεις σε οικίες, σχολεία συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, και επίλυση διαφορών.
 
Από το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» επεκτάθηκε σε ακόμη 13 γειτονιές της Αττικής, του Κιλκίς και της Αχαΐας.

Πρόκειται για 4 αστυνομικά τμήματα σε Βύρωνα, Αγίων Αναργύρων, Α’ Περιστερίου και Μοσχάτου,  2 αστυνομικά τμήματα  στο Κιλκίς , αυτό της Παιονίας και  της Γουμένισσας και 2 στην Αχαΐα, σε Γ’ Πατρών και Αιγιαλείας, με συνολικά 26 αστυνομικούς. Βασική του προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.


σχετικα αρθρα