current views are: 8

17 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση20:23

Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Λέσβο

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Δημοσίευση 20:23’

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 στη Λέσβο​, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Mάλιστα το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης βρίσκεται κοντά σε εκείνο του πρώτου μεγάλου σεισμού των 6,1 Ρίχτερ. Λίγο νωρίτερα είχαν σημειωθεί δύο μικρότεροι σεισμοί 3,8 και 3,1 Ρίχτερ, ενώ μετά τον 5,2 ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις εντάσεων 3,0, 3,3 και 3,5 Ρίχτερ.

Το θετικό είναι πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο νησί, σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Περιμέναμε τον μετασεισμό

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ. Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά».

 


σχετικα αρθρα