ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε τη συμβολαιογραφική πράξη που ορίζει τα πάντα για τον ενταφιασμό του – Η τελευταία του επιθυμία

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2021, 19:48
Μίκης Θεοδωράκης: Δείτε τη συμβολαιογραφική πράξη που ορίζει τα πάντα για τον ενταφιασμό του – Η τελευταία του επιθυμία
Facebook Twitter Whatsapp

Το έγγραφο αποτελεί και κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης ασφαλιστικών μέτρων που έγινε σήμερα το πρωί σχετικά με τον ενταφιασμό του σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, με την απόφαση να αναμένεται αύριο το πρωί.

Μέσω του συμβολαιογραφικού αυτού εγγράφου, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε συγκεκριμένες εντολές για όσα επιθυμούσε να γίνουν μετά το θάνατό του. Το έγγραφο αποτελεί και κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης ασφαλιστικών μέτρων που έγινε σήμερα το πρωί σχετικά με τον ενταφιασμό του σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, με την απόφαση να αναμένεται αύριο το πρωί.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η τελευταία του επιθυμία είναι «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί η προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό.

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι «επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο». Τη ίδια στιγμή, όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ρητώς ότι για λόγους αντικειμενικούς μόνον οι δύο εκτελεστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο των γιατρών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr